Váchartyán község honlapja

Útmutató a honlap használatához

Az oldal és felépítése

Az oldal működésének célja, tartalma

A honlap létrehozásának célja az, hogy bemutassa Váchartyán községet a nagy világnak, és a helybelieknek, a községről aktuális információk közlése, vagy olyan közérdekű adat megjelenítése, mely vonatkozik községünk lakóira.

A honlap legnagyobb előnye a dinamikusság. Ez azt jelenti, hogy akár naponta is változtathatóak az információk, az információk naprakészek.

A honlap másik előnye az, hogy lehetőséget adhat a a község különböző csoportjainak, lakóinak a párbeszédére. Ehhez, a célnak speciálisan megfelelő technikai rendszereket és elemeket tartalmaz a honlap. A panelek száma, elnevezése és tartalma igény szerint változtatható. A panelen belüli témakörök száma is igény szerint bővíthető, és bármikor módosítható, frissíthető.

A honlap másrészt technikai egységeket is magába foglal. Ezek használata segíti elő a regisztrációt, a bejelentkezést, az adminisztrátorok számára a tartalom szerkesztését, a moderálást.

Az oldal használata

A honlap kizárólag internetes kapcsolattal érhető el. A honlap tartalmának megtekintéséhez, és egyes funkciók használatához (fórum, hozzászólás, beküldési lehetőségek) regisztráció szükséges. Regisztrált felhasználó lehet minden korlátlanul cselekvőképes természetes és jogi személy, aki a regisztráció menetén végighalad. A regisztráció és a tagság ingyenes. Lehetőség van különböző felhasználói csoportok létrehozására, akik a számukra engedélyezett oldalakat is megtekinthetik. Ennek a hivatali, és intézményi felhasználói csoport létrehozásában van jelentősége, amikor olyan információk is felkerülhetnek a honlapra, amely csak ezen csoportok tagjainak hozzáférhető.

Az oldal felépítése

A www.vachartyan.hu weboldal cím beírásakor megjelenő ablak felépítését három nagy szerkezeti egység adja. Az oldal tetején húzódó fejléc – Váchartyáni címerrel és képekkel- a honlap egyik fő design eleme. Maga a fejléc funkcióval nem rendelkezik, de az alatta elhelyezkedő téglalap alakú feliratos mezők igen. Ezek menüpontként működnek: rákattintásra aloldalt jelenítenek meg.

A honlapon kétoldalt négyzet vagy téglalap alakú mezők (panelek) helyezkednek el, meghatározott témaköröket feldolgozva. A középső, legnagyobb felület pedig az aktuális aloldal tartalmát jeleníti meg.

A fenti cím beírásakor megjelenő kezdőlap egy üdvözlőszöveget tartalmaz, alatta pedig a legfrissebb hírek találhatóak. A hír címe és szövege csupán grafikai elemek, funkcióval nem rendelkeznek. A hírek szövege alatti apró ikonok is funkciókkal rendelkeznek: nyomtatható formában megjelenést, illetve a hozzászólások megjelentetését segítik.

Hír beküldésére bármelyik regisztrált tagnak lehetősége van (l. később).

Minden aloldalon lehetőség van a szöveg után elhelyezett értékelő ablakba véleményt, kérdést, hozzászólást írni. Ez minden honlapot látogató számára olvasható szöveg. Az értékelő ablaknál elhelyezett grafikus jelek az internetes kommunikációt segítik: amennyiben egy mondat leírt tartalma érzelmileg félreérthető lenne (dühös vagy vicces kijelentés..), úgy a jelekkel egyértelművé tehető.

Az értékelő panelban érdemes és célszerű elhelyezni minden olyan véleményt, kérdést, amely az adott tartalomhoz kapcsolódik.

Az aloldalakon megjelenő szövegben jellemzően gyakran fordulnak elő hivatkozások. Ezek a szövegtől eltérő színnel, zömében aláhúzással különölnek el, és a kurzort ezen szövegrészek fölé mozgatva, a kurzor formája megváltozik (általában nyíl alakból egy mutató kéz formájú ikonná alakul át a kurzor). Egy kattintással a hivatkozásra, az új ablakban nyitja meg a hivatkozás tárgyát.

Amennyiben a felhasználó számítógépén védelmi feladatokat ellátó program fut, akkor nem elegendő egyetlen kattintás a hivatkozás megnyitásához, mert azt előugró ablakként blokkolja a rendszer. Ilyenkor a Ctrl billentyű nyomva tartása mellett kell kattintani az egérrel.

Navigációs panel

A Főoldal feliratra kattintva a kezdőlap jelenik meg.

A Témák feliratra kattintva azok a cikkek jelennek meg, amelyek terjedelmük és témájuk miatt nem kaphatnak helyet a bal oldali panelekben. Ilyen például az Állandó Bizottsági ülések napirendjeinek fordítása, amelyek több fejezetből felépülő, terjedelmes anyagok, mégis egy téma (cikk) alá sorolhatóak.

A FAQ rövidítés angol eredetű, magyar megfelelője a GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések). Ebben a menüpontban a honlap működésével kapcsolatos kérdések és válaszok találhatóak, amelyeket az adminisztrátor válaszol meg.

A Fórum menüpont fontos eleme a honlapnak. A feliratra kattintva táblázat jelenik meg, megjelenítve a már létrehozott fórumkategóriákat, és azokon belül témákat. A táblázatban látható az is, hogy egy adott témához hány hozzászólás érkezett be, valamint az utolsó hozzászólás időpontja, írója. A témák címeire kattintva új táblázat jelenik meg, amely már csak az adott témára vonatkozik. Elolvashatóak itt az előzetes hozzászólások, és véleményt is lehet nyilvánítani, a címre kattintva felbukkanó üres mezőbe írással. A Fórum működésére vonatkozó szabályok betartása minden regisztrált tag számára kötelező.

A Keresés menüpont a a honlapon közölt anyagokban teszi lehetővé a kulcsszavas keresést. Az üres téglalap alakú mezőbe írt szót keresi a program a bejelölt helyeken.

Az utolsó kommentek elsősorban az adminisztrátorok feladatait könnyítik meg, de a honlap életében aktívan részt vevő tagok számára is fontos tudni, hogy ki és mit szólt hozzá legutoljára a honlaphoz, és annak mely aloldalának tartalmához.

Regisztráció, bejelentkezés, kijelentkezés

A www.vachartyan.hu oldalt és aloldalait mindenki szabadon böngészheti az interneten. Egyes aloldalak megtekintéséhez és egyes funkciók használatához regisztráció szükséges, ahol felhasználónév, jelszó és érvényes e-mail cím megadása kötelező. Lehetőség szerint se a felhasználónév, se a jelszó ne tartalmazzon ékezetet és különleges karaktereket (pl. zárójel, @, csillag, perjel, stb.). A jelszó minimum hat karakterből áll, amely lehet szám is. Az e-mail címre kapja a továbbiakban a regisztrációra jelentkezett az adminisztrátor aktiváló levelét. Regisztrált felhasználó lehet minden korlátlanul cselekvőképes természetes és jogi személy, aki a regisztráció menetén végighalad. A regisztráció és a tagság ingyenes.

A regisztráció menete során a Még nem regisztráltál? Kattints ide! nyomógombra kattintva kitölti a regisztrációhoz szükséges adatokat. A regisztrációt követően a honlap rendszere egy automatikus aktiváló e-mailt küld a regisztráció során megadott e-mail címre, amelyre kattintva elsődlegesen aktiválhatja magát a regisztrált tag. Mivel sok SPAM (kéretlen levélszemét) támadás érte a honlapot, ezért kettős védelemmel van ellátva a honlap: a második aktiválási lépést az adminisztrátor teszi meg, a regisztrációt követő legkevesebb 24 órán belül. Csak ezt követően válik érvényessé a regisztráció, amellyel ezután a regisztrált tag a portálrendszerbe beléphet és használhatja a portálrendszer különböző, regisztrációhoz kötött szolgáltatásait.

A regisztráció pontos lépései:

1. A jobb oldali bejelentkezés panelen a Kattints ide linkre kattintva (http://www.vachartyan.hu/register.php)
2. A középen megjelenő Regisztráció panelen értelemszerűen ki kell tölteni az adatokat, a csillaggal megjelöltek kötelezőek. A jelszóban és felhasználónévben kerülni kell az ékezetes, és különleges karaktereket.
3. A Regisztrálok feliratra kattintva a regisztrálandó a megadott e-mail címére kap egy elektronikus levelet pár percen belül, melyben az aktiváló linkre kell kattintani.
4. Aktiválás után egy adminisztrátor fog véglegesen manuálisan a regisztrációt elfogadni. Az adminisztrátorok csak a SPAM regisztrációkat törlik.
5. Az adminisztrátori jóváhagyáskor e-mail érkezik a regisztrálandó személy elektronikus postafiókjába.

A regisztrációval a felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy adatait az üzemeltető nyilvántartásba vegye és kezelje az 1992. évi LXIII. törvény előírásai szerint, valamint a jövőben a honlap témájával kapcsolatos információkat juttasson el Önnek. Tudomásul veszi, hogy az adatszolgáltatás önkéntes, hozzájárulását önként és határozatlan időre adta azzal, hogy írásban bármikor visszavonhatja.

Amennyiben már regisztrált honlapunkon, de elfelejtette jelszavát, elég, ha a jelszó-emlékeztető ikonra kattint, majd megadja a regisztrált e-mail címét, amire rendszerünk automatikusan elküldi önnek az új jelszavát.

Bejelentkezés:

Minden egyes honlapra fellépéskor a rendszer belépést követel, amelyhez az eredetileg megadott felhasználói nevet és jelszót kell megadni. A Bejelentkezés panelban található kis négyzet bejelölésével a rendszer megjegyzi az adott számítógépről bejelentkező személy felhasználónevét és jelszavát. Ezt csak akkor célszerű használni, ha valaki saját számítógépét egyedül használja.

Ha adatai időközben változtak, bármikor módosíthatja a Profil szerkesztése linkre kattintva. Minden regisztrált felhasználó bejelentkezés után tudja szerkeszteni saját adatait.

Kijelentkezés:

Amire akkor van szükség, ha Ön olyan helyről internetezik, ahol mások is használhatják ugyanazt a számítógépet. A kijelentkezéssel megakadályozza, hogy valaki az Ön nevében a portálon bármilyen tevékenységet végezzen.

A regisztrált felhasználók csak a saját nevükben cselekedhetnek, a tagság e-mail útján mondható fel, melyet az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell eljuttatni.

A panelek tetején színes kiemeléssel az adott panel címe, neve szerepel. Alatta, semleges háttérrel azok a fejezetcímek szerepelnek egy-egy menüpontban, amelyekre egy kattintással kattintva megjeleníti a weboldal az adott témakörhöz kapcsolódó anyagot. Az aloldalak tartalmának megjelenítéséhez előzetes regisztráció kötelező (l. később), amely ingyenes, és csupán a honlap készítői számára szolgál tájékoztatásul.

Privát üzenetek

Minden regisztrált tag nem publikus üzenetet küldhet másik regisztrált tagnak.

Információs anyagok

Az oldalra feltöltött információs anyagokat a bal oldali menüpontokra kattintva lehet megtekinteni. A regisztrált tagoknak több ilyen link jelenhet meg.

Beküldések

Minden regisztrált tag beküldhet cikket, linket, hírt a jobb oldali navigáció panelen található linkekre kattintva. Beküldés után az anyagot egy adminisztrátor ellenőrzi, majd az oldalon aktiválja a beküldést. A beküldött anyag a beküldő felhasználó neve szignojával jelenik meg az oldalon.

Fórum

A fórum használatának szabályzata megtalálható a Fórumszabályzatban.

Egyéb rendelkezések

A felelősség korlátozása:

A www.vachartyan.hu honlap használata feltételezi a felhasználó részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.

A www.vachartyan.hu honlap üzemeltetője és működtetője semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

- Az Interneten küldött és / vagy fogadott bármilyen adat.
- Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a www.vachartyan.hu honlap akadálytalan működését és a vásárlást.
- Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.
- Bármely levél - függetlenül attól hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett -, de főleg bármilyen adat elvesztése.
- Bármely szoftver nem megfelelő működése.
- Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.

A www.vachartyan.hu honlap üzemeltetője és működtetője nem felelős semmilyen alapon, semmilyen kárért, függetlenül attól, hogy direkt, vagy indirekt, ami a www.vachartyan.hu honlaphoz való csatlakozás miatt következett be.

A résztvevő felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól.

Egyedül a felhasználó felelős a www.vachartyan.hu honlaphoz való kapcsolódásáért és a www.vachartyan.hu honlap felhasználásáért.

A www.vachartyan.hu honlap üzemeltetője és működtetője nem vonható felelősségre semmilyen esetben vis maior esetén vagy bármilyen eseménnyel kapcsolatosan, ami nem az irányítása alatt áll.

A www.vachartyan.hu honlap működtetője szabadon megváltoztathat bármilyen információt vagy hozzáférést a honlapon. A változás a www.vachartyan.hu honlapon történt megjelentés időpontjától lép életbe.

A www.vachartyan.hu honlap működtetője szabadon módosíthatja a regisztráció és a felhasználás feltételeit és szabályait és / vagy a www.vachartyan.hu honlapot, bármikor, értesítési és bárminemű kötelezettség nélkül arra nézve, hogy megindokolja a döntés helyességét, és a www.vachartyan.hu honlap nem vonható felelősségre, ha így tesz.

Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor online megtalálható a www.vachartyan.hu honlapban. Bármely résztvevőnek, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a www.vachartyan.hu oldalon a tagságával, illetve a felhasználásával.

A www.vachartyan.hu honlap üzemeltetője és működtetője szabadon beperelhet bármely személyt, aki csalást követ el vagy annak elkövetésével próbálkozik. Azonban a www.vachartyan.hu honlap üzemeltetője és működtetője nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely résztvevő rovására történt csalás miatt.

A www.vachartyan.hu oldal üzemeltetője fenntartja magának a jogot, hogy a regisztrációkat indoklás nélkül visszautasítson vagy bármikor visszavonjon, különösképpen a következő esetekben:

- Valótlan vagy hiányos adatok megadása.
- A regisztrált felhasználó inkorrekt felhasználási magatartása
- A www.vachartyan.hu oldal üzemeltetőjének, működtetőjének és felhasználóinak bizalmával való visszaélés.
- Az oldalon található szabályokat megsértése.

Adatvédelem

A www.vachartyan.hu üzemeltetője és működtetője a birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a rendelések teljesítéséhez használja fel, semmilyen formában nem adja azt tovább az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának megfelelően. Az ügyfél személyes adatait felhasználói név és kulcsszó védi.

A www.vachartyan.hu honlap a felhasználók adatait a felhasználás feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. A www.vachartyan.hu honlap üzemeltetője által megtekinthető személyes adatokat semmilyen módon nem jogosult felhasználni, illetve további személyeknek átadni.

E-ügyintézés

vachartyan elektronikus ugyintezes logo

Hivatali Portál

elugy banner 2

Parlamenti képviselőnk

Harrach Péter

Harrach Péter

Magyarország címere

Magyarország címere

Pest Megye címere

Pest Megye címere

Kormányablak

Kormányablak

Panasziroda

Pest Megyei Békéltető Testület