Váchartyán község honlapja

canzonetta04Kórusunk 1984-ben alakult Váchartyánban zenét szerető
lányokból és asszonyokból. Rövid időn belül a helyiek mellett a környező településekről - Kisnémedi, Őrbottyán, Püspökszilágy - is csatlakoztak kórustagok. A hosszú évek során nem csak szakmailag, hanem emberileg is összekovácsolódott az együttes.

Repertoárunk igen széles: az egyházi művek mellett, madrigálok, spirituálék, népdalok éppúgy szerepelnek, mint a XX. századi magyar és külföldi zeneszerzők művei, de alkalmunk nyílt színpadi műben is szerepelni (Kacsóh: János vitéz).

A hagyományos helyi és környékbeli fellépések mellett, folyamatosan bővítjük kapcsolatainkat hazai énekkarokkal. Több ízben rendeztünk színvonalas, jó hangulatú kórustalálkozót Váchartyánban. A gyakori hazai szereplések alkalmával külföldi kórusokat is vendégül láttunk, ennek eredményeként több alkalommal koncerteztünk Németország különböző városaiban, valamint Szlovéniában is.

A kezdeti időkben a váchartyáni Művelődési Ház kötelékében működtünk, 1996-tól egyesületi formában tevékenykedünk a váchartyáni, a kisnémedi és a püspökszilágyi Polgármesteri Hivatalok támogatásával.

1993-ban a KOTA országos minősítésén arany fokozatot értünk el. 2001-ben CD-t jelentettünk meg.

A kórus alapítója és jelenlegi vezetője Farkas Pál.

canzonetta01 canzonetta02

canzonetta03Farkas Pál karmester

Zenei tanulmányait Vácott, Nyíregyházán, Egerben és Budapesten végezte.
1981-től a váci Bartók Béla Zeneiskola tanára, valamint a Canzonetta Nőikar alapítója és vezetője.
1988-94 között a Gödöllői Kamarazenekar, majd Szimfonikus Zenekar karmestereként, 1989-94 között a péceli Petőfi Sándor Férfikar karnagyaként, illetve 1990-93 között a Váci Zeneművészeti Szakközépiskola Szimfonikus Zenekarának karmestereként tevékenykedett. 1981-től a Musica Humana Kamarazenekar tagjaként, zenekari titkáraként, majd 1991-től karmestereként; 1994 óta a Váci Szimfonikus Zenekar karmestereként működik.
2005 óta a Belvárosi Színház zenei igazgatója, és az Interoperett karmestere.
A hagyományos kamara- és szimfonikus zenekari, oratórikus művek, kamaraoperák, operett mellett nagy színpadi műveket is vezényelt .
Tevékenysége elismeréseként 1989-ben Művelődési Minisztei Dicséretben; 1993-ban a Zenekari Fesztiválon karmesteri különdíjban részesült, 1996-ban Neufeld Anna Művészeti Emlékdíjjal tüntették ki, 2000-ben Vác város “Pro Urbe” kitüntetésével jutalmazták.

E-ügyintézés

vachartyan elektronikus ugyintezes logo

Hivatali Portál

elugy banner 2

Parlamenti képviselőnk

Harrach Péter

Harrach Péter

Magyarország címere

Magyarország címere

Pest Megye címere

Pest Megye címere

Kormányablak

Kormányablak

Panasziroda

Pest Megyei Békéltető Testület