Váchartyán község honlapja

Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbiakat!

1. A Váchartyán Község oldal (a www.vachartyan.hu domainnév alatt elérhető internet szolgáltatás) vagy bármely oldala megnyitásával Ön elfogadja a Váchartyán Község Önkormányzatának (továbbiakban: Jogtulajdonos) által ezen az oldalon meghatározott feltételeket. Kérjük, amennyiben nem ért egyet a feltételekkel, ne nyissa meg weboldalunkat!

2. A Váchartyán Község oldala tartalmának ingyenes vagy díjköteles szolgáltatásként történő bármilyen továbbfelhasználása csak a Jogtulajdonos előzetes, írásos (beleértve ebbe az e-mailt mint írásos formát) engedélyével és csakis a forrás pontos megjelölésével történhet.

3. A Jogtulajdonos a lehetőségéhez képest minden erőfeszítést meg tesz a honlapon megjelenő adatok és információk folyamatos frissítésére és pontosítására a feltöltésük időpontjában és utána. Ennek ellenére a Jogtulajdonos nem vállal a Váchartyán Község oldalaon kifejezetten, vagy ráutaló módon jelen weboldalon megjelenő információkért semminemű felelősséget nem vállal, sem azok pontosságáért, valódiságáért, aktualitásáért.

3.1. A Jogtulajdonos semmilyen felelőséget nem vállal a honlap megtekintéséből, vagy elérhetetlenségéből, vagy az ott található információk felhasználásából eredő esetleges károkért és sérülésekért.

4. A Váchartyán Község oldalon található tartalom a Jogtulajdonos szellemi tulajdonát képezi, vagy engedéllyel rendelkezik a tartalom elhelyezésére. A tartalom megjelenítése előzetes írásbeli engedély nélkül (beleértve az elektronikus írásos engedélyt) sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel. A Váchartyán Község oldala részei kizárólag saját felhasználás céljából lementhető merevlemezre, kinyomtatható, ám ebben az esetben sem válik a felhasználó jogosulttá a Váchartyán Község oldala tartalmának tovább-használatára, terjesztésére, fénymásolásra, átvételére, adatbázisban történő tárolására, a tartalom kereskedelmi forgalomba hozatalára.

5. Külső honlapokra mutató kapcsolatok (linkek) is találhatók. A Jogtulajdonos semminemű felelősséget nem vállal ezen kapcsolatok által elért honlapok tartalmáért, illetve ezen honlapok adatkezelési biztonságáért.

5.1. A Váchartyán Község oldala viszont fenntartja magának a jogot, hogy a Váchartyán Község oldalara nem a Jogtulajdonos által felrakott külső linkeket ellenőrizze, szükség esetén törölje.

5.2. Külső link felhelyezése az oldalra, csak az alábbi feltételek betartása mellett lehet:

5.2.1. A hivatkozott oldal nem tartalmazhat jogszabályt, harmadik személy jogait, vagy közízlést sértő tartalmat.

5.2.2. A hivatkozott weboldal nem szolgáltathat, vagy tartalmazhat valótlan információt Váchartyán Község Önkormányzata és a hivatkozott oldal fenntartója között fennálló jogviszonyról és általában a Váchartyán Község oldalairól.

5.2.3. A hivatkozott weboldal nem keltheti azt a benyomást, hogy a Váchartyán Község oldala javasolja, vagy támogatja az adott oldalon forgalmazott vagy kínált szolgáltatás vagy termék igénybevételét vagy megvásárlását.

5.2.4. A hivatkozott oldal tartalmának többszörözése, másolása vagy frame-k (illetve egyéb keretek) használata nem lehetséges.

5.3. Ezektől eltérni csak a Jogtulajdonos írásos engedélyével lehetséges, beleértve az elektronikus e-mailt is. A linkelésre vonatkozó szabályok megsértése esetén a Váchartyán Község oldala jogosult lesz a hivatkozott weboldalra mutató külső link azonnali eltávolítására, és a jogsértéssel felmerült kárának megtérítését követelni.

6. A honlap, és a rajta található funkciók nem megfelelő működéséből, hiányosságából, hibájából, üzemzavarból, információ továbbítási késedelemből, vírusból vagy más, rosszindulatú kódból, vagy az adatátviteli út hibájából, az adatok bárki által történő illetéktelen megváltoztatásából keletkező, valamint a szolgáltatásának meghibásodásából, kimaradásából eredő esetleges károkért a Jogtulajdonos nem felel.

7. A Váchartyán Község oldalon elérhető esetleges szolgáltatási ajánlatok nem minősülnek üzleti ajánlatnak, csak az érdeklődés felkeltését szolgálják. Hivatalos üzleti ajánlatnak csak a Jogtulajdonos munkatársai által e-mailen, faxon vagy levélben eljuttatott ajánlatok minősülnek a Jogtulajdonos részéről.

8. A Jogtulajdonos fenntartja magának a jogot, hogy a honlapon feltüntetett elérhetőségeken beérkező megkeresésekre csak korlátozottan reagáljon.
A jogtulajdonos fenntartja a jogot a honlap tartalmának indoklás és értesítés nélküli bármely időpontban történő törlésére, módosítására vagy kiegészítésére.

Útmutató a honlap használatához

Az oldal és felépítése

Az oldal működésének célja, tartalma

A honlap létrehozásának célja az, hogy bemutassa Váchartyán községet a nagy világnak, és a helybelieknek, a községről aktuális információk közlése, vagy olyan közérdekű adat megjelenítése, mely vonatkozik községünk lakóira.

A honlap legnagyobb előnye a dinamikusság. Ez azt jelenti, hogy akár naponta is változtathatóak az információk, az információk naprakészek.

A honlap másik előnye az, hogy lehetőséget adhat a a község különböző csoportjainak, lakóinak a párbeszédére. Ehhez, a célnak speciálisan megfelelő technikai rendszereket és elemeket tartalmaz a honlap. A panelek száma, elnevezése és tartalma igény szerint változtatható. A panelen belüli témakörök száma is igény szerint bővíthető, és bármikor módosítható, frissíthető.

A honlap másrészt technikai egységeket is magába foglal. Ezek használata segíti elő a regisztrációt, a bejelentkezést, az adminisztrátorok számára a tartalom szerkesztését, a moderálást.

Az oldal használata

A honlap kizárólag internetes kapcsolattal érhető el. A honlap tartalmának megtekintéséhez, és egyes funkciók használatához (fórum, hozzászólás, beküldési lehetőségek) regisztráció szükséges. Regisztrált felhasználó lehet minden korlátlanul cselekvőképes természetes és jogi személy, aki a regisztráció menetén végighalad. A regisztráció és a tagság ingyenes. Lehetőség van különböző felhasználói csoportok létrehozására, akik a számukra engedélyezett oldalakat is megtekinthetik. Ennek a hivatali, és intézményi felhasználói csoport létrehozásában van jelentősége, amikor olyan információk is felkerülhetnek a honlapra, amely csak ezen csoportok tagjainak hozzáférhető.

Az oldal felépítése

A www.vachartyan.hu weboldal cím beírásakor megjelenő ablak felépítését három nagy szerkezeti egység adja. Az oldal tetején húzódó fejléc – Váchartyáni címerrel és képekkel- a honlap egyik fő design eleme. Maga a fejléc funkcióval nem rendelkezik, de az alatta elhelyezkedő téglalap alakú feliratos mezők igen. Ezek menüpontként működnek: rákattintásra aloldalt jelenítenek meg.

A honlapon kétoldalt négyzet vagy téglalap alakú mezők (panelek) helyezkednek el, meghatározott témaköröket feldolgozva. A középső, legnagyobb felület pedig az aktuális aloldal tartalmát jeleníti meg.

A fenti cím beírásakor megjelenő kezdőlap egy üdvözlőszöveget tartalmaz, alatta pedig a legfrissebb hírek találhatóak. A hír címe és szövege csupán grafikai elemek, funkcióval nem rendelkeznek. A hírek szövege alatti apró ikonok is funkciókkal rendelkeznek: nyomtatható formában megjelenést, illetve a hozzászólások megjelentetését segítik.

Hír beküldésére bármelyik regisztrált tagnak lehetősége van (l. később).

Minden aloldalon lehetőség van a szöveg után elhelyezett értékelő ablakba véleményt, kérdést, hozzászólást írni. Ez minden honlapot látogató számára olvasható szöveg. Az értékelő ablaknál elhelyezett grafikus jelek az internetes kommunikációt segítik: amennyiben egy mondat leírt tartalma érzelmileg félreérthető lenne (dühös vagy vicces kijelentés..), úgy a jelekkel egyértelművé tehető.

Az értékelő panelban érdemes és célszerű elhelyezni minden olyan véleményt, kérdést, amely az adott tartalomhoz kapcsolódik.

Az aloldalakon megjelenő szövegben jellemzően gyakran fordulnak elő hivatkozások. Ezek a szövegtől eltérő színnel, zömében aláhúzással különölnek el, és a kurzort ezen szövegrészek fölé mozgatva, a kurzor formája megváltozik (általában nyíl alakból egy mutató kéz formájú ikonná alakul át a kurzor). Egy kattintással a hivatkozásra, az új ablakban nyitja meg a hivatkozás tárgyát.

Amennyiben a felhasználó számítógépén védelmi feladatokat ellátó program fut, akkor nem elegendő egyetlen kattintás a hivatkozás megnyitásához, mert azt előugró ablakként blokkolja a rendszer. Ilyenkor a Ctrl billentyű nyomva tartása mellett kell kattintani az egérrel.

Navigációs panel

A Főoldal feliratra kattintva a kezdőlap jelenik meg.

A Témák feliratra kattintva azok a cikkek jelennek meg, amelyek terjedelmük és témájuk miatt nem kaphatnak helyet a bal oldali panelekben. Ilyen például az Állandó Bizottsági ülések napirendjeinek fordítása, amelyek több fejezetből felépülő, terjedelmes anyagok, mégis egy téma (cikk) alá sorolhatóak.

A FAQ rövidítés angol eredetű, magyar megfelelője a GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések). Ebben a menüpontban a honlap működésével kapcsolatos kérdések és válaszok találhatóak, amelyeket az adminisztrátor válaszol meg.

A Fórum menüpont fontos eleme a honlapnak. A feliratra kattintva táblázat jelenik meg, megjelenítve a már létrehozott fórumkategóriákat, és azokon belül témákat. A táblázatban látható az is, hogy egy adott témához hány hozzászólás érkezett be, valamint az utolsó hozzászólás időpontja, írója. A témák címeire kattintva új táblázat jelenik meg, amely már csak az adott témára vonatkozik. Elolvashatóak itt az előzetes hozzászólások, és véleményt is lehet nyilvánítani, a címre kattintva felbukkanó üres mezőbe írással. A Fórum működésére vonatkozó szabályok betartása minden regisztrált tag számára kötelező.

A Keresés menüpont a a honlapon közölt anyagokban teszi lehetővé a kulcsszavas keresést. Az üres téglalap alakú mezőbe írt szót keresi a program a bejelölt helyeken.

Az utolsó kommentek elsősorban az adminisztrátorok feladatait könnyítik meg, de a honlap életében aktívan részt vevő tagok számára is fontos tudni, hogy ki és mit szólt hozzá legutoljára a honlaphoz, és annak mely aloldalának tartalmához.

Regisztráció, bejelentkezés, kijelentkezés

A www.vachartyan.hu oldalt és aloldalait mindenki szabadon böngészheti az interneten. Egyes aloldalak megtekintéséhez és egyes funkciók használatához regisztráció szükséges, ahol felhasználónév, jelszó és érvényes e-mail cím megadása kötelező. Lehetőség szerint se a felhasználónév, se a jelszó ne tartalmazzon ékezetet és különleges karaktereket (pl. zárójel, @, csillag, perjel, stb.). A jelszó minimum hat karakterből áll, amely lehet szám is. Az e-mail címre kapja a továbbiakban a regisztrációra jelentkezett az adminisztrátor aktiváló levelét. Regisztrált felhasználó lehet minden korlátlanul cselekvőképes természetes és jogi személy, aki a regisztráció menetén végighalad. A regisztráció és a tagság ingyenes.

A regisztráció menete során a Még nem regisztráltál? Kattints ide! nyomógombra kattintva kitölti a regisztrációhoz szükséges adatokat. A regisztrációt követően a honlap rendszere egy automatikus aktiváló e-mailt küld a regisztráció során megadott e-mail címre, amelyre kattintva elsődlegesen aktiválhatja magát a regisztrált tag. Mivel sok SPAM (kéretlen levélszemét) támadás érte a honlapot, ezért kettős védelemmel van ellátva a honlap: a második aktiválási lépést az adminisztrátor teszi meg, a regisztrációt követő legkevesebb 24 órán belül. Csak ezt követően válik érvényessé a regisztráció, amellyel ezután a regisztrált tag a portálrendszerbe beléphet és használhatja a portálrendszer különböző, regisztrációhoz kötött szolgáltatásait.

A regisztráció pontos lépései:

1. A jobb oldali bejelentkezés panelen a Kattints ide linkre kattintva (http://www.vachartyan.hu/register.php)
2. A középen megjelenő Regisztráció panelen értelemszerűen ki kell tölteni az adatokat, a csillaggal megjelöltek kötelezőek. A jelszóban és felhasználónévben kerülni kell az ékezetes, és különleges karaktereket.
3. A Regisztrálok feliratra kattintva a regisztrálandó a megadott e-mail címére kap egy elektronikus levelet pár percen belül, melyben az aktiváló linkre kell kattintani.
4. Aktiválás után egy adminisztrátor fog véglegesen manuálisan a regisztrációt elfogadni. Az adminisztrátorok csak a SPAM regisztrációkat törlik.
5. Az adminisztrátori jóváhagyáskor e-mail érkezik a regisztrálandó személy elektronikus postafiókjába.

A regisztrációval a felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy adatait az üzemeltető nyilvántartásba vegye és kezelje az 1992. évi LXIII. törvény előírásai szerint, valamint a jövőben a honlap témájával kapcsolatos információkat juttasson el Önnek. Tudomásul veszi, hogy az adatszolgáltatás önkéntes, hozzájárulását önként és határozatlan időre adta azzal, hogy írásban bármikor visszavonhatja.

Amennyiben már regisztrált honlapunkon, de elfelejtette jelszavát, elég, ha a jelszó-emlékeztető ikonra kattint, majd megadja a regisztrált e-mail címét, amire rendszerünk automatikusan elküldi önnek az új jelszavát.

Bejelentkezés:

Minden egyes honlapra fellépéskor a rendszer belépést követel, amelyhez az eredetileg megadott felhasználói nevet és jelszót kell megadni. A Bejelentkezés panelban található kis négyzet bejelölésével a rendszer megjegyzi az adott számítógépről bejelentkező személy felhasználónevét és jelszavát. Ezt csak akkor célszerű használni, ha valaki saját számítógépét egyedül használja.

Ha adatai időközben változtak, bármikor módosíthatja a Profil szerkesztése linkre kattintva. Minden regisztrált felhasználó bejelentkezés után tudja szerkeszteni saját adatait.

Kijelentkezés:

Amire akkor van szükség, ha Ön olyan helyről internetezik, ahol mások is használhatják ugyanazt a számítógépet. A kijelentkezéssel megakadályozza, hogy valaki az Ön nevében a portálon bármilyen tevékenységet végezzen.

A regisztrált felhasználók csak a saját nevükben cselekedhetnek, a tagság e-mail útján mondható fel, melyet az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell eljuttatni.

A panelek tetején színes kiemeléssel az adott panel címe, neve szerepel. Alatta, semleges háttérrel azok a fejezetcímek szerepelnek egy-egy menüpontban, amelyekre egy kattintással kattintva megjeleníti a weboldal az adott témakörhöz kapcsolódó anyagot. Az aloldalak tartalmának megjelenítéséhez előzetes regisztráció kötelező (l. később), amely ingyenes, és csupán a honlap készítői számára szolgál tájékoztatásul.

Privát üzenetek

Minden regisztrált tag nem publikus üzenetet küldhet másik regisztrált tagnak.

Információs anyagok

Az oldalra feltöltött információs anyagokat a bal oldali menüpontokra kattintva lehet megtekinteni. A regisztrált tagoknak több ilyen link jelenhet meg.

Beküldések

Minden regisztrált tag beküldhet cikket, linket, hírt a jobb oldali navigáció panelen található linkekre kattintva. Beküldés után az anyagot egy adminisztrátor ellenőrzi, majd az oldalon aktiválja a beküldést. A beküldött anyag a beküldő felhasználó neve szignojával jelenik meg az oldalon.

Fórum

A fórum használatának szabályzata megtalálható a Fórumszabályzatban.

Egyéb rendelkezések

A felelősség korlátozása:

A www.vachartyan.hu honlap használata feltételezi a felhasználó részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.

A www.vachartyan.hu honlap üzemeltetője és működtetője semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

- Az Interneten küldött és / vagy fogadott bármilyen adat.
- Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a www.vachartyan.hu honlap akadálytalan működését és a vásárlást.
- Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.
- Bármely levél - függetlenül attól hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett -, de főleg bármilyen adat elvesztése.
- Bármely szoftver nem megfelelő működése.
- Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.

A www.vachartyan.hu honlap üzemeltetője és működtetője nem felelős semmilyen alapon, semmilyen kárért, függetlenül attól, hogy direkt, vagy indirekt, ami a www.vachartyan.hu honlaphoz való csatlakozás miatt következett be.

A résztvevő felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól.

Egyedül a felhasználó felelős a www.vachartyan.hu honlaphoz való kapcsolódásáért és a www.vachartyan.hu honlap felhasználásáért.

A www.vachartyan.hu honlap üzemeltetője és működtetője nem vonható felelősségre semmilyen esetben vis maior esetén vagy bármilyen eseménnyel kapcsolatosan, ami nem az irányítása alatt áll.

A www.vachartyan.hu honlap működtetője szabadon megváltoztathat bármilyen információt vagy hozzáférést a honlapon. A változás a www.vachartyan.hu honlapon történt megjelentés időpontjától lép életbe.

A www.vachartyan.hu honlap működtetője szabadon módosíthatja a regisztráció és a felhasználás feltételeit és szabályait és / vagy a www.vachartyan.hu honlapot, bármikor, értesítési és bárminemű kötelezettség nélkül arra nézve, hogy megindokolja a döntés helyességét, és a www.vachartyan.hu honlap nem vonható felelősségre, ha így tesz.

Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor online megtalálható a www.vachartyan.hu honlapban. Bármely résztvevőnek, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a www.vachartyan.hu oldalon a tagságával, illetve a felhasználásával.

A www.vachartyan.hu honlap üzemeltetője és működtetője szabadon beperelhet bármely személyt, aki csalást követ el vagy annak elkövetésével próbálkozik. Azonban a www.vachartyan.hu honlap üzemeltetője és működtetője nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely résztvevő rovására történt csalás miatt.

A www.vachartyan.hu oldal üzemeltetője fenntartja magának a jogot, hogy a regisztrációkat indoklás nélkül visszautasítson vagy bármikor visszavonjon, különösképpen a következő esetekben:

- Valótlan vagy hiányos adatok megadása.
- A regisztrált felhasználó inkorrekt felhasználási magatartása
- A www.vachartyan.hu oldal üzemeltetőjének, működtetőjének és felhasználóinak bizalmával való visszaélés.
- Az oldalon található szabályokat megsértése.

Adatvédelem

A www.vachartyan.hu üzemeltetője és működtetője a birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a rendelések teljesítéséhez használja fel, semmilyen formában nem adja azt tovább az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának megfelelően. Az ügyfél személyes adatait felhasználói név és kulcsszó védi.

A www.vachartyan.hu honlap a felhasználók adatait a felhasználás feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. A www.vachartyan.hu honlap üzemeltetője által megtekinthető személyes adatokat semmilyen módon nem jogosult felhasználni, illetve további személyeknek átadni.

Kérjük, hogy Fórumunk használatának megkezdése előtt figyelmesen olvassák el az alábbiakat. A Fórum használatának megkezdésével, ráutaló magatartással elfogadják jelen feltételeket.

1. A fórumot használok elfogadják az alábbiakat:

1.1 Hozzászólásaik megfelelnek a honlap profiljának, szellemiségének.

1.2. Tartózkodnak a jogszabályok által tiltott felhívás, közlemény, állítás közzétételétől, így különösen egyes emberek vagy embercsoportok sértésére alkalmas módon, azok neme, kora, nemzetisége, faja, származása, vallása, politikai meggyőződése szerinti megkülönböztetésétől.

1.3. Hozzászólásaik megfelelnek az emberi érintkezés és a kultúrált vita társadalmilag elfogadott normáinak.

1.4. Nem használhatják Fórumunkat arra, hogy olyan információkat tegyen közzé, amelyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket.


1.5. Nem használhatják Fórumunkat reklámtevékenység folytatására, sem burkolt, sem nyilvános formában.

1.6. A Fórumon hozzászólásokat elhelyezni, és témákat létesíteni csak a regisztrált felhasználók jogosultak. A regisztráció során megadott felhasználói adatokat valamennyi felhasználó láthatja és felhasználhatja, mely alól kivételt képez a megrendelő adatok. A felhasználó eldöntheti, hogy elektronikus elérhetőségét publikusnak állítsa be.

1.7. A Fórumon elérhető felhasználói és egyéb adatok és tartalom nem használhatóak közvetlenül vagy közvetve kereskedelmi tevékenység folytatására. Szigorúan tilos a fórumfelhasználók személyes adatainak technikai vagy egyéb módszerekkel való illegális gyűjtése és tárolása, ideértve a Fórum oldalait lekérő számítógépek IP-címeinek begyűjtését is.

1.8. Felhasználónk hozzászólása elküldésével lemond valamennyi, szerzői joggal kapcsolatos vagyoni jogáról a hozzászólásban elhelyezett bármilyen információ-hordozó tekintetében.

1.9. Az üzemeltető saját belátása és érdekei szerint, szabadon rendelkezik bármelyik fórumán közzétett hozzászólással, ideértve az egyes hozzászólások részét vagy egészét képező tudományos-, műszaki-, irodalmi-, vizuális-, hang- és szoftveralkotások tárolását, vagy törlését is.

1.10. Sem a www.vachartyan.hu üzemeltetője, sem annak működtetője, sem szerkesztősége a Fórumon közzétett adatokért, képekért, szövegekért, sem más információhordozókért felelősséget nem vállal. A Fórumon közölt adatok megbízhatóságával, hitelességével, minőségével kapcsolatban a www.vachartyan.hu oldalüzemeltetője és szerkesztősége semmifajta kontrollt nem végez, így semmilyen értelemben nem vonható felelősségre a Fórumon elhelyezett információkból következő esetleges káresemények miatt.

1.11. A hozzászólások valóságtartalmáért az üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal; azonban ha egy adott hozzászólás saját – vagy más – jogos és méltányolható érdekeit sérti, illetve közérdeket sérthet, azt indoklás nélkül törölheti.

1.12. A felhasználók viselik a Fórum használatával járó valamennyi kockázatot és felelősséget is, beleértve többek között a más felhasználók által a Fórumon közzé - vagy elérhetővé tett káros tartalmak (például vírusok, férgek) által az felhasználó számítógépes rendszerében okozott károkat és egyéb veszteségeket

1.13. A www.vachartyan.hu oldal üzemeltetője és szerkesztősége fenntartja a jogot arra vonatkozóan, hogy technikai vagy egyéb okokból a Fórumszolgáltatást vagy annak egy részét korlátozza, vagy felfüggessze.


2. Moderálási alapelvek

2.1. Az üzemeltető fóruma moderált. A moderátorok alapvető feladata biztosítani a kulturált hangnemet és a folyamatos társalgás lehetőségét, ennek érdekében törlik a fórumokon közzétett hozzászólások közül azokat, amelyek:
- akadályozzák a fórumok rendeltetésszerű használatát,
- üzemeltető rendszerének, vagy bármely felhasználó számítógépének működését általuk nem kívánt módon befolyásolják,
- pletyka terjesztése, harmadik személyről negatív vélemény nyilvánítása
- a www.vachartyan.hu oldal bármely szabályzatának, feltételeinek nem felel meg,
- tartalma jogszabályba, vagy jelen etikai szabályzatba ütközik.

2.2. Az üzemeltető a fórumok moderátoraira ruházza azt a jogát, hogy azokat a hozzászólásokat, amelyek megsértik a szabályzatban foglaltak, vagy a moderálási alapelvek valamelyikét, eltávolítsák. Szintén a moderátorokra ruházza azt a jogot, hogy e szabályok súlyos megszegését követően a felhasználó regisztrációját megszüntethetik.

A moderátorok minden esetben törlik a fórumról a reklámokat!


3. Hozzászólások törlése

3.1. Jogsértő hozzászólások : jogsértő minden olyan hozzászólás, amely a közzétételének időpontjában hatályos magyar jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz.

3.2. Bármely regisztrált felhasználó valós személyes adatait (például: név, lakhely, munkahely, beosztás stb. – ún. "IRL adatokat") tartalmazó hozzászólások. Kivételt képeznek azon esetek, amikor a www.vachartyan.hu fórumain az érintett regisztrált felhasználó saját maga hozza nyilvánosságra valós személyére vonatkozó adatait, azonban más felhasználó ebben az esetben sem terjeszkedhet túl az eredeti közlés adattartamán.

3.3. Alpári illetve agresszív, fenyegető hangnemű hozzászólások. Azt, hogy egy hozzászólás alpári, agresszív vagy fenyegető-e (stb.), a moderátorok feladata eldönteni a fórum, illetve a téma jellegének függvényében.

3.4. A jó ízlést sértő képeket tartalmazó, gyűlöletkeltésre, megfélemlítésre alkalmas, valamint az ilyen témájú web-oldalakra mutató csatolásokat tartalmazó hozzászólások.


4. Témaromboló hozzászólások

4.1. Tartalmi rombolás: a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró, vagy témán kívüli ("offtopic") hozzászólások.

4.2. Ismétlés ("flood"): ha nem szándékos (azaz véletlen) az ismétlés, egy bejegyzés meghagyása mellett a többi példány törlésre kerül. Szándékos floodnak számít, ha egy regisztrált felhasználó az adott hozzászólást egy vagy több rovatban, kettőnél több alkalommal helyez el.

4.3. Utólagos törlést kérésre csak a legritkább kiemelten indokolt esetben végzünk. Ennek elbírálása a Moderátor feladata.


5. Letiltások

5.1. A moderátorok a jogsértő, továbbá a kulturált társalgást szándékosan vagy ismétlődően akadályozó felhasználók jogosultságait korlátozhatják. A tiltás a fórumra vonatkozóan lehet ideiglenes vagy végleges. A leggyakoribb eltiltási tételek: egy nap, egy hét, egy hónap, végleges. A letiltási tételek nem kötelezően ebben a sorrendben követik egymást; adott esetben akár azonnal kiszabható a legsúlyosabb büntetés is.

5.2. Rovatáthelyezések, rovatösszevonások

5.2.1. Áthelyezés
A moderátorok azokat a hozzászólásokat, amelyek véleményük szerint nem a rovat (topic) tartalmának megfelelőek, áthelyezik a tematikailag megfelelő rovatokba (topicokba).
5.2.2. Összevonás
A hasonló tartalommal vagy témára nyitott rovatokat (topicokat) a moderátorok összevonják. Az ebben érintett rovatokat (topicokat) az elsőként indítottba illesztik be.

Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbiakat!

1. Adatvédelmi nyilatkozat

1.1. Váchartyán Község Önkormányzata. ezúton tájékoztatja honlapja látogatóit az általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelése körében követett elveiről és gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint az érintettek jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről.

1.2. A Váchartyán Község Önkormányzata elkötelezett a személyes adatok védelme, az információs önrendelkezési jog biztosítása mellett. Cégünk a rögzített személyes adatokat bizalmasan, az adatvédelmi jogszabályokkal és nemzetközi ajánlásokkal összhangban, a jelen nyilatkozatnak megfelelően kezeli.

1.3. Az érintett a honlap használatával, a személyes adatok megadásával magára nézve elfogadja a jelen nyilatkozat tartalmát és hozzájárul azokhoz a jelen nyilatkozatban foglalt adatkezelésekhez is, amelyek nem törvényi felhatalmazáson, de nem azokkal szemben alapulnak.

1.4. Az érintett személy tájékoztatás-kérése esetén a kérelemben foglaltaknak megfelelően részletes tájékoztatást nyújtunk az általunk kezelt, az érintettre vonatkozó személyes adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységünkről.

1.5. Váchartyán község oldala tiszteletben tartja a honlapot felkereső minden természetes személy személyiségi jogait. A honlapon keresztül gyűjtött adatokat elsősorban a kért szolgáltatás teljesítéséhez, másodsorban az oldal és a meglévő, vagy potenciális ügyfeleink között történő kapcsolattartásra használjuk fel. A nyilvántartott adatokat a Váchartyán község oldala harmadik személynek nem adja át. Az adatok kezelését minden esetben az érvényes adatvédelmi törvény előírásainak betartásával végezzük. Önnek, mint természetes vagy jogi személynek jogában áll megismernie, illetve szükség esetén módosítania az általunk Önről nyilvántartott adatokat, továbbá jogában áll kérnie, hogy ezeket az adatokat ne használjuk fel.

1.6. Az Adatvédelmi szabályzat kialakítása során figyelembe vettük az alább felsorolt vonatkozó hatályos jogszabályokat és fontosabb ajánlásokat:

1.6.1. A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény.
1.6.2. Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény.
1.6.3. A hírközlésről szóló 2001. évi XL. törvény VIII. fejezetében foglalt rendelkezések.
1.6.4. A hírközlési szolgáltató adatkezelésének különös feltételeiről, a hírközlési szolgáltatások adatbiztonságáról, valamint az azonosító-kijelzés és hívásátirányítás szabályairól szóló 253./2001. (XII. 18.) kormányrendelet.
1.6.5. Az elektronikus kereskedelemről szóló 2001. évi CVIII. Törvény.
1.6.6. A Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének a tartalomszolgáltatásra vonatkozó működési, etikai és eljárási szabályzata, különös tekintettel a személyes adatok és információk kezeléséről és védelméről szóló 2. számú mellékletre.
1.6.7. Az Online Privacy Alliance ajánlásai.
1.6.8. Az Európai Unió és az Európa Tanács dokumentumai, különös tekintettel a (99) 5 ET ajánlásra.

1.7. Az adatkezelés jogalapja

A személyes adatok Váchartyán Község Önkormányzata általi rögzítése elsősorban a vonatkozó törvényi felhatalmazásokon alapul, így elsősorban az alábbi jogszabályokban foglalt felhatalmazásokon:

2001. évi XL. törvény a hírközlésről;
2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelemről.
A regisztrált felhasználó a honlap használatával, a személyes adatok megadásával elfogadja a jelen nyilatkozat tartalmát és hozzájárul azokhoz a jelen nyilatkozatban foglalt adatkezelésekhez is, amelyek nem törvényi felhatalmazáson alapulnak, de azokkal nem ellentétesek.

1.8. Ügyfeleink és honlapunk felhasználója bármikor jogosult tájékoztatást kérni a cégünk által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá bármikor kérheti azok helyesbítését, módosítását, megváltoztatását, illetve törlését az info kukac vachartyan pont hu e-mail címen.

1.9. Amennyiben olyan kérdése van, amelyre a honlap Adatvédelmi szabályzatában nem kap választ, kérjük, küldje el az info kukac vachartyanr pont hu elektronikus e-mail címre.

1.10. A Váchartyán Község Önkormányzata az ügyfél vagy felhasználó kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, társaságunk által kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg a rá vonatkozó adatokat. A Hivatal a kérelem benyújtásától számított lehető legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

2. A személyes adatokkal kapcsolatos fogalmak és értelmezéseik

2.1. Személyes adat fogalma

2.1.1. Személyes azonosításra alkalmas adatokon, információn azokat a természetes személyekre vonatkozó személyes adatokat értjük, melyek segítségével valakit személyében azonosítani lehet, valakivel kommunikációs kapcsolatba lehet kerülni, vagy valakinek meg lehet határozni a fizikai elérhetőségét - ideértve, de nem korlátozva az alábbiakra: név, lakáscím, postacím, telefonszám, faxszám, e-mail cím, banki minősítés, társadalombiztosítási szám, adóhatósági azonosító, hitelkártya információ, ügyfélprofilok, biometrikus azonosítók
2.1.2. Nem minősülnek személyes adatnak azok az anonim információk, melyeket a személyes azonosíthatóság kizárásával gyűjtenek és természetes személlyel nem hozhatóak kapcsolatba, illetve azok a demográfiai adatok sem minősülnek személyes adatnak, melyeket úgy gyűjtenek, hogy nem kapcsolják hozzá azokat azonosítható személyek személyes adataihoz, s ezáltal nem állítható fel kapcsolat természetes személlyel.

2.2. Különleges adat
A faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra. Az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat.

2.3. Adatkezelés
Az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása.

2.4. Adatkezelő
Az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja.

2.5. Adatfeldolgozás
Az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől.

2.6. Adatfeldolgozó
Az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelő megbízásából személyes adatok feldolgozását végzi.

2.7. Adattovábbítás
Valamely adat hozzáférhetővé tétele meghatározott harmadik személy számára.

2.8. Nyilvánosságra hozatal
Valamely adat bárki számára hozzáférhetővé tétele.

2.9. Adattörlés
Az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk nem lehetséges.

2.10. Harmadik személy
Olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, amely vagy aki nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval és amely az adatkezelő megbízásából személyes adatok feldolgozását végzi.

3. Személyes adat közlése

3.1. Adatkezelési alapkövetelmények

3.1.1. A jelen nyilatkozatban meghatározott adatkezelések során az adatkezelő Váchartyán Község Önkormányzata
3.1.2. A személyes adatok kezelésével kapcsolatos előírások kizárólag a természetes és jogi személyek adataira vonatkoznak, így a jelen nyilatkozatban meghatározott szabályok csak a természetes és jogi személyek adataira vonatkoznak. Nem vonatkoznak továbbá a jelen nyilatkozat szerinti követelmények a gyűjtött anonim (statisztikai stb.) adatokra, vagyis amikor a rögzített adat nem hozható kapcsolatba konkrét természetes személlyel.
3.1.3. A személyes adatok kezelésének célja:
a honlap látogatóinak, a szolgáltatások igénybevevőinek a szolgáltatások igénybevételéhez szükséges azonosítása;
a szolgáltatások technikai működtetése;
a szolgáltatások nyújtásának, a teljesítés megfelelőségének dokumentálása, számlázás;
illetéktelenek személyes adatokhoz való hozzáférésének megakadályozása;
a törvény által elrendelt adatkezelések és adatszolgáltatások teljesíthetősége.
3.1.4. Az adatkezelés a fenti célokból is kizárólag a törvényben meghatározott módon, a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig és kizárólag azzal a személyes adattal történik, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlenül szükséges és a cél elérésére egyébként alkalmas.
3.1.5. A honlap legtöbb szolgáltatása az igénybevevő azonosítása nélkül elérhető. A felhasználó azonosítását kizárólag azokban az esetekben követeljük meg, amennyiben az a fenti adatkezelési célokra tekintettel szükséges.
3.1.6. Az egyes konkrét személyes adatok megadásának esetleges kötelező jellege adattípusonként feltüntetésre kerül a regisztrációs felületen és az egyéb olyan oldalakon, amelyeken személyes adatok megadását kérjük. A kötelező jelleg ebben az esetben nem az adatfelvétel kötelező jellegére utal, hanem arra, hogy ezen adatok megadásának hiányában a regisztráció vagy a kérdéses szolgáltatás igénylése elutasítható. Személyes adatok megadását csak indokolt esetben tesszük a regisztráció sikere vagy a szolgáltatás igénybevételének feltételévé (különösen ha azt jogszabály írja elő vagy a fent meghatározott adatkezelési célok megvalósítására elengedhetetlen).
3.1.7. Az adatkezelési műveletek (így különösen az adatok rögzítése) jelentős részben automatizáltan, gépi úton történnek.
3.1.8. A regisztrációkor vagy egyébként a holnap használata során megadott adatok tekintetében az adatkezelési hozzájárulás utóbb bármikor visszavonható. A regisztrációkor megadott kötelező adatok tekintetében azonban a regisztrációkor megadott hozzájárulás csak a regisztráció törlésével vonható vissza. A regisztráció törlése nem eredményezi az regisztrált felhasználóként végzett műveletek kapcsán történt szolgáltatás-megrendelések vagy egyéb rögzítendő cselekmények céljára rögzített kötelező adatok törlését. A szolgáltatások megrendelésére tekintettel kötelező adatok tekintetében a hozzájárulás visszavonása a kérdéses szerződés felmondásával lehetséges. A hozzájárulás visszavonása nem jár a jogszabály felhatalmazása alapján kezelhető adatok (pl. a számvitelhez kapcsolódó egyes adatok) törlésével.

3.2. A személyes adatok közlése önkéntes. Minden olyan esetben, amikor személyes adatokat kérünk látogatóinktól, a szükséges tájékoztató szöveg elolvasása és értelmezése után szabadon dönthetnek arról, megadják-e a kért információkat. Amennyiben valaki nem adja meg személyes adatait, az nem tudja az adott, személyes adat megadásához kötött szolgáltatást igénybe venni.

3.3. Váchartyán község oldala semmilyen körülmények között nem gyűjt különleges adatokat, amelyek faji eredetre, nemzeti, nemzetiségi és etnikai hovatartozásra, politikai véleményre vagy pártállásra, vallásos vagy más meggyőződésre, egészségi állapotra, káros szenvedélyre, szexuális életre, valamint büntetett előéletre vonatkoznak.

4. Személyes adat kezelése, felhasználása

4.1. A látogatóink által biztosított személyes, illetve egyéb adatokat nem egészítjük ki és nem kapcsoljuk össze más forrásból származó adatokkal, vagy információval. Amennyiben a jövőben különböző forrásokból származó adatok ilyenfajta összekapcsolására kerülne sor, ezt a tényt kizárólag a megfelelő tájékoztatást követően, előzetesen adott látogatói hozzájárulás esetén tesszük meg.

4.2. Ha a személyes adatokat olyan módon szeretnénk felhasználni, hogy ez a felhasználási mód eltérne a személyes adatok gyűjtésekor meghirdetett szabályoktól és céloktól, akkor előzetesen e-mailen keresztül értesítjük az érintetteket, akiknek felajánljuk azt a lehetőséget, hogy eldönthessék, vállalják-e, azaz hozzájárulnak-e az új feltételek mentén is személyes adataik korábbiaktól eltérő módon történő kezeléséhez.

4.3. A látogatóink által rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat ez irányú felhatalmazás hiányában semmilyen körülmények között nem adjuk harmadik fél számára tovább, kivételt képez, ha arra feljogosított hatóságok a jogszabályokban előírt módon (bűncselekmény gyanújával, hivatalos adatlefoglalási határozatban) kérik fel személyes adatok átadására a szolgáltatót, a Váchartyán Község Önkormányzata-t.

4.4. Amennyiben látogatóink személyes adatokat bocsátanak a rendelkezésünkre, minden szükséges lépést megteszünk, hogy biztosítsuk ezeknek az adatoknak a biztonságát - mind a hálózati kommunikáció (tehát online adatkezelés) során, mind az adatok tárolása, őrzése (tehát offline adatkezelés) során.

4.5. A személyes adatokhoz csak az illetékes munkaköröket betöltő személyek férhetnek hozzá.

4.6. Amennyiben az arra feljogosított hatóságok a jogszabályokban előírt módon kérik fel személyes adatok átadására a Váchartyán Község Önkormányzata-t, cégünk - törvényi kötelezettségének eleget téve - átadja a kért és rendelkezésére álló adatokat. Az adatállományból adatot igényelhetnek a számlázási és forgalmazási jogviták rendezésére jogszabály alapján jogosult szervek, jogszabályban rendezett esetkörben a nemzetbiztonsági szervek, nyomozó hatóságok, valamint a bíróságok.

4.7. Az online elérhető szolgáltatások megvalósításához olykor szükség van arra, hogy az oldal felhasználóinak egyes személyes adatait harmadik fél részére adatfeldolgozás vagy adatkezelés céljából átadjuk. Amennyiben oldalunkon például online fizetésre kerül sor, a fizetéshez szükséges hitelkártya számát továbbítjuk a pénzintézeti szolgáltató felé, de a hitelkártya számot nem őrizzük meg.
Egyes szolgáltatások honlapon keresztüli megrendelése vagy igénybevétele esetén a kapcsolódó személyes adatokat a szükséges mértékben átadjuk a kérdéses szolgáltatás nyújtásában közreműködő alvállalkozók felé.

5. Személyes adat módosítása, törlése

5.1. Váchartyán község oldala a regisztrált tagok esetén a PROFIL SZERKESZTÉSE és menüponton keresztül biztosítja, hogy a látogatók elérhessék, javíthassák és kiegészíthessék saját személyes adataikat azokon a kommunikációs csatornákon keresztül és ugyanolyan lehetőségek biztosításával, melyek révén a személyes adataikat korábban a rendelkezésünkre bocsátották. Ezáltal szeretnénk biztosítani azt, hogy ezek az ügyfeleink személyes adatai mindig frissek és pontosak legyenek.

5.2. Ha bármelyik ügyfelünk kéri, hogy személyes adatait töröljük ki saját rendszerünkből (természetesen vállalva azt, hogy attól fogva nem igénybe venni azt a szolgáltatást, amelyhez ezek az adatok tartoztak), ezt haladéktalanul teljesítjük úgy, hogy az adatbázisainkból kitöröljük a megfelelő, látogató által megjelölt rekordokat.

5.3. A felhasználó bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy a jogszabályban meghatározott kivételekkel azok törlését kérni. Kötelező adatok törlése azonban egyes esetekben kizárólag a regisztráció törlése vagy valamely szolgáltatás lemondása útján lehetséges.

5.4. Nem kerül sor az adatok törlésére, amennyiben azokra jog vagy jogos érdek érvényesítése, valamely jogvita eldöntése érdekében szükség van. Az elutasítás okáról ügyfelünk haladéktalanul tájékoztatást kap; a döntés ellen jogorvoslat biztosított.
A személyes adatok törlésekor azok a biztonsági mentésekből nem kerülnek utólagosan törlésre, azonban a következő biztonsági mentésben az érintett adat már nem szerepel.

5.5. A jogok gyakorlásához bizonyos indokolt esetekben szükség van a személyazonosság megfelelő igazolására.

6. Adatbiztonság

6.1. A Váchartyán Község Önkormányzata minden szükséges lépést megtesz, hogy biztosítsa az ügyfeleink és felhasználóink által megadott személyes adatok a biztonságát mind a hálózati kommunikáció során, mind az adatok tárolása, őrzése során. Az adatbiztonsági követelményrendszer a személyes adatok védelmének jelen pontban meghatározott technológiai támogatását nem jelenti.

6.2. A Váchartyán Község Önkormányzata megteszi a szükséges szervezési intézkedéseket ügyfeleink adatainak elvesztése, más célra való használata, engedély nélküli megismerése, kiadása, megváltoztatása vagy rongálása ellen.

6.3. Cégünk a személyes adatokat tartalmazó adatbázisát olyan rendszeren tárolja, amely a felhasználók egyedi azonosítását megköveteli, és biztosítja, hogy az abban foglalt adatokhoz csak az arra jogosult személyek férhessenek hozzá.

6.4. Az adatvesztések megakadályozására, illetve mérséklésére a tárolt adatok megfelelő rendszerességgel mentésre és archiválásra kerülnek.

7. Cookie (látogatóazonosító süti) elhelyezése

7.1. A látogatóazonosító süti (cookie) egy olyan egyedi - azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas – anonim jelsorozat, melyet a szolgáltatók a látogatók számítógépére helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat önmagában semmilyen módon nem képes az ügyfelet, azaz a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges, hiszen az ilyen megoldások alkalmazásakor a látogatótól a szolgáltató nem is kér adatot, az adatcsere a számítógépek között történik meg.

7.2. Amennyiben nem szeretné, hogy ilyen azonosító jel kerüljön az Ön számítógépére, módja van a böngészőjét úgy beállítani, hogy az ne engedje meg az egyedei azonosító jel elhelyezését az Ön gépére. Ebben az esetben a legtöbb szolgáltatásunkat ugyanúgy igénybe veheti, de a bejelentkezéssel kapcsolatos kényelmi szolgáltatásunkat nem tudjuk igényeinek figyelembe vételével a legteljesebb mértékben kiszolgálni Önt.

8. Elektronikus levélcímek felhasználása

8.1. A Váchartyán Község Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az általa kezelt elektronikus levélcímek felhasználásnak jogszabályszerűségére, így azokat csak az alábbiakban meghatározott módon használja fel tömeges (tájékoztató vagy reklám-) email küldésére.

8.2. Társaságunk rendszeres hírlevelet készít, amelyet azonban kizárólag azon elektronikus levélcímekre küld meg, amelyekre ügyfelünk azt igényelte. A hírlevélről a fel- és leiratkozás bármikor megtehető.

8.3. A cégünk által nyújtott szolgáltatások változása esetén a változásokra vonatkozó információt bizonyos esetekben elektronikus formában e-mailban juttatjuk el ügyfeleink részére. Az ilyen szolgáltatás-értesítéseket minden ügyfelünk számára elküldjük, az ilyen "értesítési listáról" nem lehet leiratkozni. Ezen értesítéseket azonban nem használjuk fel reklámozási célból.

8.4. Az ügyfeleink által megadott elektronikus levélcímekre reklámot tartalmazó leveleket cégünk csak a jogszabályi előírásoknak megfelelő esetekben és módon küld.

8.5. Váchartyán község oldala a vonatkozó jogszabályok tiszteletben tartásával vállalja, hogy ügyfelei számára bármilyen üzenetet, hírlevelet csak az ügyfelek előzetes kérésére küld el, és mindig biztosítja az effajta kommunikációs szolgáltatások megszüntetésének lehetőségét. Azok az ügyfelek, akik az oldalainkon kínált hírlevél-szolgáltatás megrendelése után bármikor úgy döntenek, hogy nem szeretnék tovább a hírleveleket kapni, lehetőségük van a szolgáltatás lemondására.

E-ügyintézés

vachartyan elektronikus ugyintezes logo

Hivatali Portál

elugy banner 2

Parlamenti képviselőnk

Harrach Péter

Harrach Péter

Magyarország címere

Magyarország címere

Pest Megye címere

Pest Megye címere

Kormányablak

Kormányablak

Panasziroda

Pest Megyei Békéltető Testület