Váchartyán község honlapja

ovoda ill

  • Cím: 2164 Váchartyán, Dózsa György út 5.
  • Telefon: (27) 816-360
  • E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • OM azonosító: 202034
  • Vezető óvónő: Bálintné György Enikő
  • Vezető helyettes: Simon Tímea
  • Különös közzétételi lista letölthető itt.
Óvodánk egy kastélyépületben működik, mely a Gosztonyi család tulajdonát képezte.1993-tól az épület az Önkormányzat tulajdonába került. Az épülethez tartozik egy óriási park, csodálatos őshonos fákkal, bokrokkal, szép zöld környezettel, amely nagyon jó lehetőséget biztosít a gyermekek szabadban, jó levegőn való tartózkodására, mozgásigényük kielégítésére, tapasztalatok gyűjtésére, ismereteik gyarapítására, képességeik fejlesztésére.

Az épületben 3 csoportszoba, 1 tornaszoba, 2 mosdó, 2 gyermeköltöző, 1 logopédiai szoba és 1 vezetői iroda található. A gyermekek gondozását, nevelését 3 csoportban 5 óvónővel, 3 dajka segítségével valósítjuk meg.

A Váchartyáni Óvoda Helyi Pedagógiai programja a választható Tevékenységközpontú óvodai nevelési program adaptálása alapján készült. Programunk vallja, hogy a gyermeket minden életkori szakaszban orientálni kell valamire, vezetni kell valahová. Mire orientálhat az óvoda? A tágan értelmezett életfeladatokra, az életre való felkészítésre, amely valóságos tevékenységek, csak a tevékeny életre alapozott nevelőmunka által valósítható meg. A tevékenységközpontú óvodai nevelés a 3-7 éves korú gyermekek szociális életképességét (életre nevelését) minden későbbi fejlődés alapjaként kezeli, a pedagógiai célok és feladatok centrumába tudatosan az együttműködési és érintkezési képességek fejlesztését állítja, azaz kooperációra és kommunikációra kívánja képessé tenni óvodáskorban a gyermekeket.

Gyermekképünk:

„Olyan gyermek nevelése, aki nyitott, érdeklődő, önmagát értékelni tudó, másokat elfogadó, a környezetében jól tájékozódó, érzelmileg gazdag, együttműködő.”

Pedagógiai hitvallásunk:

„Szeretetteljes, érzelmileg gazdag légkör megteremtése, amely biztonságérzetet nyújt a gyermekek számára. Továbbá a kapcsolatfelvétel képességének folyamatos fejlesztése a gyermek-felnőtt, gyermek-gyermek kapcsolatban, elsősorban az óvodapedagógus modell hatása révén. A családias légkörben a másság elfogadására nevelő, élmény gazdag hétköznapok megteremtése.”

E-ügyintézés

vachartyan elektronikus ugyintezes logo

Hivatali Portál

elugy banner 2

Parlamenti képviselőnk

Harrach Péter

Harrach Péter

Magyarország címere

Magyarország címere

Pest Megye címere

Pest Megye címere

Kormányablak

Kormányablak

Panasziroda

Pest Megyei Békéltető Testület