Navigáció

Közadattár

Közadattár

Közadattár

Parlamenti képviselőnk

Országgyűlési képviselőnk: Harrach Péter

Pest Megye címere

Pest megye címere

Magyarország címere

Magyarország címere

Európai Unió

Európai Unió zászlója

Panasziroda

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Új Magyarország

Új Magyarország Vidékfejlesztési Program

Leader

LEADER program

ÉKPM

Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület

FACEBOOK

Uolsó hírek

Fotó felhő

Kormányablak

Kormányablak

Online Statisztika

Online vendégek: 1
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 49
Aktiválatlan tagok: 60
Legújabb tag: rozsaattila

Látogatók ma: 1554
Online látogató: 1
Max. Onlinerekord: 74
Max. napi rekord: 85200
Látogatók tegnap: 1398
Látogatók a hónapban: 130741
Összes látogatók: 2661429

Utolsó 24 órában: 
Google Translate


Járási Gyámhivatal

PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL VÁCI JÁRÁSI HIVATAL JÁRÁSI GYÁMHIVATAL

 

A járások kialakításáról, valamint egyes ezzel összefüggő törvények módosításáról szóló 2012. évi XCIII. törvény alapján 2013. január 1. napjától megalakult a Pest Megyei Kormányhivatal Váci Járási Hivatala, melynek egyik szakigazgatási szerve a Járási Gyámhivatal.

 

Illetékességi területe: Acsa, Csörög, Csővár, Galgagyörk, Kisnémedi, Kosd, Őrbottyán, Penc, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Rád, Sződ, Sződliget, Vác, Vácduka, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, településekre terjed ki.

 

Elérhetőségek:

 

Cím:                                                    2600 Vác, Március 15. tér 11.

Postacím:                                                  2061 Vác, Pf. 200.

Telefon:                                              06/27/513-480

Fax:                                                    06/27/513-414

Email:                                               gyamhivatal@vac.pmkh.gov.hu                                              

 

Ügyfélfogadás:

Hétfő

14:00 - 18:00

Szerda

08:00 - 16:00

Péntek

08:00 - 12:00

 

 

Feladat- és hatáskör:

  • A gyermekek védelme érdekében dönt a gyermek ideiglenes hatályú elhelyezéséről, az ideiglenes hatályú elhelyezés megszüntetéséről, megváltoztatásáról. Átmeneti vagy tartós nevelésbe veszi a gyermeket, gyámot rendel, megszünteti az átmeneti vagy tartós nevelést. Az átmeneti vagy tartós nevelésben nagykorúságot elért fiatalok részére utógondozást, utógondozói ellátást állapít meg.
  • A pénzbeli és természetbeni támogatásokkal kapcsolatban dönt az otthonteremtési támogatás megállapításáról és a gyermektartásdíj megelőlegezéséről.
  • A gyermek családi jogállásának rendezése érdekében teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot vesz fel, megállapítja a gyermek családi és utónevét, hozzájárul a családi jogállás megállapítására irányuló per megindításához és egyidejűleg eseti gondnokot rendel, megállapítja az ismeretlen szülőktől származó gyermek és a képzelt szülők vagy a képzelt apa adatait.
  • Az örökbefogadással kapcsolatban dönt a gyermeket örökbe fogadni szándékozók alkalmasságáról.
  • A szülői felügyeleti joggal kapcsolatban dönt a gyermek és a szülő, illetve más kapcsolattartásra jogosult személy kapcsolattartásáról, intézkedik a szabályozott kapcsolattartás végrehajtásáról, hozzájárul a gyermek családba fogadásához, jóváhagyja a gyermek végleges külföldre távozására vonatkozó nyilatkozatot, engedélyezi a gyermek részére a szülői ház elhagyását, dönt a 16. életévét betöltött gyermek házasságkötésének engedélyezéséről.
  • A gyámsággal és gondnoksággal kapcsolatban gyámot, gondnokot rendel, irányítja és felügyeli a gyám, a gondnok tevékenységét, külön jogszabályban meghatározott esetekben zárlatot rendel el.
  • A vagyonkezeléssel kapcsolatban dönt a gyermekek és gondnokoltak készpénzvagyonának gyámi fenntartásos betétben vagy fizetési számlán történő elhelyezéséről és felhasználásáról, elbírálja a rendszeres és az eseti számadást.
  • A városi gyámhivatal pert indíthat a gyermek elhelyezése, a szülői felügyelet megszüntetése vagy visszaállítása, gyermek örökbefogadásának felbontása, illetve a cselekvőképességet érintő gondnokság alá helyezés és annak megszüntetése iránt.

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 0.05 másodperc
14,699,407 egyedi látogató