Navigáció

Közadattár

Közadattár

Közadattár

Parlamenti képviselőnk

Országgyűlési képviselőnk: Harrach Péter

Pest Megye címere

Pest megye címere

Magyarország címere

Magyarország címere

Európai Unió

Európai Unió zászlója

Panasziroda

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Új Magyarország

Új Magyarország Vidékfejlesztési Program

Leader

LEADER program

ÉKPM

Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület

FACEBOOK

Uolsó hírek

Fotó felhő

Kormányablak

Kormányablak

Online Statisztika

Online vendégek: 2
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 49
Aktiválatlan tagok: 65
Legújabb tag: rozsaattila

Látogatók ma: 1241
Online látogató: 2
Max. Onlinerekord: 74
Max. napi rekord: 85200
Látogatók tegnap: 1713
Látogatók a hónapban: 50541
Összes látogatók: 2715911

Utolsó 24 órában: 
Google Translate


Canicross

A canicross francia eredetû sportág. A homo ludens újítása, amely már elindult világhódító útjára. A sportág alapvetõen futó – terepfutó – sport, kutyások számára. E sportágban ugyanis a kutya és az ember együttfut a kijelölt versenypályán egy pórázzal összekötve. A feladat: minél hamarabb megtenni a versenytávot a futóverseny szabályai szerint a kutyával együtt.

 

A szabályok egyszerûek: a kutyának kell elõl futni (legalább a pálya 95%-án) a gazdának utána, közöttük pedig egy póráznak kell feszülni, amely egyik végén a gazda övén a másik végén pedig a kutya hámján csatlakozik. A sebességet a gazda határozza meg – az õ futóteljesítményénél gyorsabban nem tud a páros futni. A kanyarokat a balra - vagy jobbra, parancsszavakra kell az ebnek teljesíteni (néha, fõleg az elején nem árt a póráz kis kézzel való segítése). A kutyával való ilyetén futás mind a gazdának, mind a kutyának öröm. A sportról több infó a http://www.canicross.hu/ oldalon található.

 

Canicross

 

Mi Mázlival tavaly kezdtünk el versenyezni,sajnos csak két versenyre jutottunk el,a Medve - kupára Veresegyházra,ott 2 helyezést értünk el,illetve egy országos bajnokságra , ott is 2-ak lettünk.

Idén Ricsi kutyával indultam február 24-25-én a tanyakerülő versenyen Őrbottyánban.5.6 km-es táv volt viharos szeles időben,és az első napon sárból is jutott bőven a kijelőlt útvonalra.25:42 alatt tettük meg a távot.
A második versenynapon már jobb volt a talaj is,és az  az időjárás is kegyesebb volt .Ez az idő eredményen is meglátszott. 22:18 at futottunk.A két nap össz idő eredménye számít ez 48 perc lett,sajnos 10 másodpercel megelőzött bennünket az első helyezett,így mi a 2 helyen zártunk.
Sajnos hiányzik még a versenyrutin,de majd  beletanulunk.Következő verseny március 17-18-án lesz Veresegyházon.Erről bővebb infó a www.sleddogsport.hu honlapon.

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.04 másodperc
14,985,732 egyedi látogató