Navigáció

Közadattár

Közadattár

Közadattár

Parlamenti képviselőnk

Országgyűlési képviselőnk: Harrach Péter

Pest Megye címere

Pest megye címere

Magyarország címere

Magyarország címere

Európai Unió

Európai Unió zászlója

Panasziroda

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Új Magyarország

Új Magyarország Vidékfejlesztési Program

Leader

LEADER program

ÉKPM

Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület

FACEBOOK

Uolsó hírek

Fotó felhő

Kormányablak

Kormányablak

Online Statisztika

Online vendégek: 1
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 49
Aktiválatlan tagok: 65
Legújabb tag: rozsaattila

Látogatók ma: 1239
Online látogató: 1
Max. Onlinerekord: 74
Max. napi rekord: 85200
Látogatók tegnap: 1713
Látogatók a hónapban: 50539
Összes látogatók: 2715909

Utolsó 24 órában: 
Google Translate


Váchartyáni Óvoda

 

Cím: 2164 Váchartyán, Dózsa György út 5.
Telefon: (27) 816-360
E-mail cím: vhovi100@gmail.com
OM azonosító: 202034
Vezető óvónő: Bálintné György Enikő

Vezető helyettes: Simon Tímea

 

Különös közzétételi lista letölthető: ITT

Óvodánk egy kastélyépületben működik, mely a Gosztonyi család tulajdonát képezte.1993-tól az épület az Önkormányzat tulajdonába került. Az épülethez tartozik egy óriási park, csodálatos őshonos fákkal, bokrokkal, szép zöld környezettel, amely nagyon jó lehetőséget biztosít a gyermekek szabadban, jó levegőn való tartózkodására, mozgásigényük kielégítésére, tapasztalatok gyűjtésére, ismereteik gyarapítására, képességeik fejlesztésére.


Az épületben 3 csoportszoba, 1 tornaszoba, 2 mosdó, 2 gyermeköltöző, 1 logopédiai szoba és 1 vezetői iroda található. A gyermekek gondozását, nevelését 3 csoportban 5 óvónővel, 3 dajka segítségével valósítjuk meg.


A Váchartyáni Óvoda Helyi Pedagógiai programja a választható Tevékenységközpontú óvodai nevelési program adaptálása alapján készült. Programunk vallja, hogy a gyermeket minden életkori szakaszban orientálni kell valamire, vezetni kell valahová. Mire orientálhat az óvoda? A tágan értelmezett életfeladatokra, az életre való felkészítésre, amely valóságos tevékenységek, csak a tevékeny életre alapozott nevelőmunka által valósítható meg. A tevékenységközpontú óvodai nevelés a 3-7 éves korú gyermekek szociális életképességét (életre nevelését) minden későbbi fejlődés alapjaként kezeli, a pedagógiai célok és feladatok centrumába tudatosan az együttműködési és érintkezési képességek fejlesztését állítja, azaz kooperációra és kommunikációra kívánja képessé tenni óvodáskorban a gyermekeket.


Gyermekképünk:

 

„Olyan gyermek nevelése, aki nyitott, érdeklődő, önmagát értékelni tudó, másokat elfogadó, a környezetében jól tájékozódó, érzelmileg gazdag, együttműködő.”

 


Pedagógiai hitvallásunk:

 

„Szeretetteljes, érzelmileg gazdag légkör megteremtése, amely biztonságérzetet nyújt a gyermekek számára. Továbbá a kapcsolatfelvétel képességének folyamatos fejlesztése a gyermek-felnőtt, gyermek-gyermek kapcsolatban, elsősorban az óvodapedagógus modell hatása révén. A családias légkörben a másság elfogadására nevelő, élmény gazdag hétköznapok megteremtése.”

 Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték
Generálási idő: 0.03 másodperc
14,985,730 egyedi látogató