Navigáció

Közadattár

Közadattár

Közadattár

Parlamenti képviselőnk

Országgyűlési képviselőnk: Harrach Péter

Pest Megye címere

Pest megye címere

Magyarország címere

Magyarország címere

Európai Unió

Európai Unió zászlója

Panasziroda

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Új Magyarország

Új Magyarország Vidékfejlesztési Program

Leader

LEADER program

ÉKPM

Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület

FACEBOOK

Uolsó hírek

Fotó felhő

Kormányablak

Kormányablak

Online Statisztika

Online vendégek: 3
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 49
Aktiválatlan tagok: 59
Legújabb tag: rozsaattila

Látogatók ma: 130
Online látogató: 3
Max. Onlinerekord: 74
Max. napi rekord: 35533
Látogatók tegnap: 1928
Látogatók a hónapban: 40080
Összes látogatók: 2458273

Utolsó 24 órában: 
























Google Translate


2016.01.28. Képviselő-testületi ülés

Váchartyán Község Polgármesterétől

 

 

M E G H Í V Ó

 

 

Váchartyán Község Képviselő-testülete

 

 

2016. január 28-án (csütörtök) 17 órakor

 

 

testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

 

 

Az ülés helye: Váchartyán Község Polgármesteri Hivatala Váchartyán, Fő u. 55. Tanácsterem

 

 

Tervezett napirend:

 

1.Váchartyán Község Önkormányzat 2016. évi költségvetésének bevételi előirányzatai Előterjesztő: polgármester

 

2. Veresegyházi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása Társulási megállapodás módosítása

Előterjesztő: polgármester

 

3.2016. évi beruházási tervek

Előterjesztő: polgármester

 

4. Település rendezési terv felülvizsgálata

Előterjesztő: polgármester

 

5. Művelődési Ház bérleti díjai

Előterjesztő: polgármester

 

6. Egyebek

 

A napirendek fontosságára való tekintettel megjelenésére feltétlenül számítok!

 

Váchartyán, 2016. január 15.

 

 

Tisztelettel:

 

 

                                  Koblász Sándor

                                   polgármester

Tájékoztató kommunális adó változásról

T Á J É K O Z T A T Ó

 

Tisztelt Váchartyáni Lakosok!

 

Váchartyán Községi Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. november 19-én tartott Testületi ülésén módosította a helyi kommunális adóról szóló önkormányzati rendeletét, mely alapján a kommunális adó összege 2016. január 1-től 8.000.-Ft/év.

 

 

Váchartyán Község Önkormányzata

 

IGAZGATSÁSI SZÜNET A POLGÁRMESTERI HIVATALBAN

FELHÍVÁS

 

IGAZGATÁSI SZÜNET

A POLGÁRMESTERI HIVATALBAN

 

 

 

 

 

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Váchartyán Község Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján

 

 

2015. december 21. napjától (hétfő) 2016. január 1. (péntek) napjáig

 

 

igazgatási szünet került elrendelésre a Polgármesteri Hivatalban.

 

 

Az igazgatási szünet ideje alatt az ügyfélfogadás és az ügyintézés szünetel, a Hivatal épülete zárva tart.

 

 

Az első munkanap: 2016. január 4. hétfő

 

 

Az igazgatási szünet ideje alatt telefonos ügyelet (Vanda Zoltánné: 06-20-77-11-755) működik naponta 08.00 óra és 15.00 óra közötti időben. Az ügyelet kizárólag a halaszthatatlan anyakönyvi ügyekre vonatkozik.

 

Kérem a fentiek szíves tudomásulvételét!

 

 

Váchartyán, 2015. december 8.

 

 

                                                               Koblász Sándor

                                                                polgármester

A fűtés is lehet veszélyes

A fűtés is lehet veszélyes


Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet a készülék nem rendeltetésszerű használata, a szabálytalan kivitelezés, illetve a műszaki felülvizsgálat vagy ellenőrzés elmulasztása. Bár a hűvösebb időben egyre több otthonban kezdenek el fűteni, még nem késő a hivatalos fűtési szezon kezdete előtt szakemberrel ellenőriztetni a tüzelő-fűtőberendezéseket és az égéstermék-elvezető rendszereket.


A nem rendeltetésszerű használat következtében jelentős anyagi kárral és esetenként súlyos sérülésekkel járó tűzesetek alakulhatnak ki, de nem ritka a fizikai robbanás sem. Nagyobb eséllyel rakódik le káros anyag az olyan égéstermék-elvezető rendszerben, amelyben hulladékot vagy más, nem megfelelő tüzelőanyagot égetnek, az elzáródott kéményből pedig a káros anyagok visszaáramolhatnak. Ezek a veszélyforrások a megfelelő használattal teljesen kiküszöbölhetőek!


A szabálytalan kivitelezés miatt az égéstermék visszaáramolhat, a tüzelő-fűtőberendezések meghibásodhatnak. A zárt térbe visszajutó gázok, így a szén-monoxid már alacsony koncentrációban is komoly veszélyt jelentenek az ott tartózkodókra. A rosszul bekötött eszköz gyakrabban meghibásodhat, azt gyakrabban kell javítani és rövidebb idő alatt tönkremegy, ráadásul jóval több pénzt kell ráfordítani. Mindez megelőzhető, ha megfelelő minőségű termékeket vásárolunk, a tervezést és a kivitelezést pedig valódi szakember végzi el!


A műszaki felülvizsgálat és ellenőrzés fontos feltétele a fűtési rendszer biztonságos működtetésének, hiszen időben kiderül, ha valamilyen karbantartási vagy javítási munkára van szükség. Ezt a munkát is minden esetben bízzuk szakemberre. A fűtési rendszer valamennyi elemét ellenőriztetni kell az előírás szerinti időszakonként.

(forrás: BM OKF)

 

A szénmonoxidról bővebben:


A szénmonoxid-mérgezés tünetei nem feltűnőek: fejfájás, szédülés, bágyadtság. Amikorra kezdenének feltűnővé válni a tünetek, rendszerint késő. Az ember cselekvésképtelenné válik. Ha van a közelben fűtőberendezés, legyünk gyanakvóak, főleg, ha a tünetek egyszerre több emberen jelentkeznek! Figyelmeztető jel lehet, ha párásságot, nem erős, de furcsa, szokatlan szagot érzünk. ( a szénmonoxid színtelen, szagtalan, csak a füstgáz egyéb összetevőit van esélyünk észlelni). A legnagyobb biztonságot a megfelelően alkalmazott szénmonoxid-érzékelő jelenti.


A szén-monoxid-mérgezés embert és házi állatot egyaránt fenyeget, ám a kockázat jelentősen csökkenthető a tüzelő, fűtő és főző berendezések rendszeres karbantartásával, a lakás megfelelő szellőzésének biztosításával, illetve azzal, ha olyan helyiségbe ahol nyíltlánggal üzemelő berendezés van, szén-monoxid-érzékelőt telepítünk.

Az érzékelő csak akkor nyújt megfelelő védelmet, ha a használati utasításnak megfelelő helyen és módon telepítjük. Érzékelő vásárlása előtt tájékozódjunk a megvásárolható készülékekről, csak megbízható cégtől, minősített eszközt vásároljunk.

A 2013. október közepe óta hatályos jogszabály értelmében, azokban a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban, kórházakban és bentlakásos intézményekben (idősek otthona, rehabilitációs intézmények) szórakozóhelyeken, szállodákban és panziókban kötelező szén-monoxid-érzékelőt használni, ahol a közösségi helyiségében, vagy az azzal egy légtérben lévő helyiségben nyitott égésterű tüzelőberendezés van.


Azokat az új építésű épületeket pedig, amelyek nyitott égésterű tüzelőberendezéssel felszereltek, már csak akkor lehet használatba venni, ha ott szén-monoxid-érzékelő működik.


Tavaly december eleje óta jogszabály határozza meg azt is, hogy mely érzékelők használata esetén tekinthetőek a fenti előírások teljesítettnek. Elfogadhatóak tehát az EU bármely tagállamában és Törökországban gyártott vagy forgalomba hozott, illetve az izlandi, liechtensteini, valamint a norvég gyártású érzékelők.

A jogszabályi előírások teljesülését a kéményseprők vizsgálják a kémények időszakos ellenőrzésekor.


A kéményseprő ellenőrzi a szén-monoxid-érzékelő meglétét és működőképességét is. Bármilyen hiányosság vagy szabálytalanság esetén értesíti a tűzvédelmi hatóságot, amely figyelmezteti az ingatlan tulajdonosát és a szabálytalanság megszüntetésére szólítja fel. Amennyiben a tulajdonos nem tesz eleget kötelezettségének, a hatóság ötezertől harmincezer forintig terjedő bírságot szabhat ki.


Ha a szén-monoxid-mérgezés tüneteit (fejfájás, émelygés, szédülés) észleli magán vagy a környezetében lévő emberen, azonnal hívja a katasztrófavédelem műveletirányítási központját a 112-es vagy a 105-ös segélyhívó számon!

Hasznos tanácsok az ünnepekre

Hasznos tanácsok az ünnepekre


Az advent a keresztény kultúrkör legismertebb ünnepe, amely a karácsonyt megelőző negyedik vasárnaptól egészen karácsonyig tart. Szomorú tény azonban, hogy a leggyakoribb lakástüzek az adventi koszorúkhoz köthetők.


A karácsonyi időszak alatt sokan gyújtanak gyertyákat és mécseseket. Ezekben a napokban sem szabad megfeledkezni a leselkedő veszélyre, elsősorban a gyertya szép, de veszélyes lángjáról.


Helytelen használatuk a szabadban és zárt térben egyaránt könnyen tüzet okozhat. Ennek veszélyeire hívja fel a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a lakosság figyelmét. A statisztikák azt mutatják, hogy az ünnepek idején megemelkedik a lakástüzek száma, sokan ugyanis nem kellő körültekintéssel használják a gyertyákat és a mécseseket.


Az ilyen tűzesetek kiváltó oka a legtöbbször az, hogy az égő mécseseket vagy gyertyákat gyúlékony anyag közelében felejtik, a keletkező lángok pedig a különböző textíliákon (függönyön, asztalterítőn) keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire. A lakástüzek, illetve az azokból következő tragédiák elkerülhetőek a gyertyák, mécsesek helyének körültekintő megválasztásával.


Tanácsok a gyertyák és a koszorúk elhelyezéséről:


Az éghető anyagú koszorút mindig helyezzük nem éghető, hőszigetelő alátétre, a gyertyák, mécsesek csak nem éghető tartóban legyenek.


Célszerű azok közeléből minden gyúlékony anyagot eltávolítani, emellett figyelni kell arra is, hogy a mécsest, gyertyát stabil helyre rakjuk, ahol nem dőlhet fel, és ahonnan nem eshet le. Gyertyákat ne használjuk függöny vagy más éghető anyag közelében. Az égő gyertyát, mécsest ne tegyük huzatos helyre, azt ne vigyük egyik helyről a másikra. Ügyeljünk arra, hogy a kanóc ne legyen túl hosszú. Soha ne engedjük teljesen leégni a gyertyát, mécsest és ne hagyjuk a kanócot eldőlni. Az égő gyertya, mécses oltására mindig tartsunk a közelben megfelelő eszközt. Az éghető anyagú koszorút minden hőforrástól tartsuk megfelelő távolságra. Ne engedjük, hogy a gyertyákat és a mécseseket gyerekek gyújtsák meg. A gyermekeket ne hagyjuk felügyelet nélkül olyan koszorú közelében, amelyen égnek a gyertyák. Mindennemű gyújtóeszközt tartsunk elzárva, gyermekek által el nem érhető helyen.


A szabályok szem előtt tartásával megakadályozhatjuk a tűz keletkezését.


Ha mégis tűz keletkezne a lakásunkban, fontos, hogy a lehető legrövidebb időn belül megtegyük a szükséges intézkedéseket: mentsük a lakásban tartózkodókat, értesítsük a tűzoltóságot, s ha tudjuk, kezdjük meg a tűz oltását! Az oltáshoz használhatunk nedves pokrócot, egy vödör vizet vagy tűzoltó készüléket. Ha az asztalon keletkezik tűz, gyors segítséget jelent a tűzoltó takaró, vagy akár egy pohár víz is. Ha a lángok testi épségünket veszélyeztetik, ne kezdjünk bele a tűz oltásba, meneküljünk az épületből! Annak a helyiségnek az ajtaját, ahol a tűz keletkezett, kilinccsel zárjuk be, így kevesebb oxigénhez jut a tűz, lassabban terjed. Lármázzuk fel a szomszédokat, és hívjuk a 105-ös vagy a 112-es segélyhívószámot! Tűzjelzéskor válaszoljunk a feltett kérdésekre, hisz ezzel megkönnyítjük és meggyorsítjuk a tűzoltók munkáját.


Fontos és szükségszerű az alapvető szabályok betartása, hogy a meghitt ünnep ne váljék tragédiává!

IGAZGATSÁSI SZÜNET A POLGÁRMESTERI HIVATALBAN

FELHÍVÁS

 

IGAZGATÁSI SZÜNET

A POLGÁRMESTERI HIVATALBAN

 

 

 

 

 

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Váchartyán Község Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján

 

 

2015. december 21. napjától (hétfő) 2016. január 1. (péntek) napjáig

 

 

igazgatási szünet került elrendelésre a Polgármesteri Hivatalban.

 

 

Az igazgatási szünet ideje alatt az ügyfélfogadás és az ügyintézés szünetel, a Hivatal épülete zárva tart.

 

 

Az első munkanap: 2016. január 4. hétfő

 

 

Az igazgatási szünet ideje alatt telefonos ügyelet (Vanda Zoltánné: 06-20-77-11-755) működik naponta 08.00 óra és 15.00 óra közötti időben. Az ügyelet kizárólag a halaszthatatlan anyakönyvi ügyekre vonatkozik.

 

Kérem a fentiek szíves tudomásulvételét!

 

 

Váchartyán, 2015. december 8.

 

 

                                                               Koblász Sándor

                                                                polgármester

Védőnői szabadság

 

Kedves Gondozottak!

 

December 21. és január 3. között szabadságon leszek, így ez idő alatt minden tanácsadás elmarad.

 

Januárban az első tanácsadások 5-én (kedden) és 6-án (szerdán) lesznek megtartva a szokásos rend szerint.

 
A szabadság ideje alatt szükség esetén a vedonovachartyan@gmail.com e-mail címen elérnek.


Sürgős és fontos esetekben keressék telefonon a helyettesítő védőnőt!

 

Elérhetősége:

Lalujáné Szaláncy Mária

06 30 656 0444

(Tanácsadást ő sem tart, de kérdés esetén telefonon elérhető.)

 

 

 Kellemes ünnepeket és jó egészséget kívánok!

                                                                  Weisz Mirjam

                                                                    védőnő

2015.12.09. Képviselő-testületi ülés

Váchartyán Község Polgármesterétől

 

M E G H Í V Ó

 

 

Váchartyán Község Képviselő-testülete

 

 

2015. december 9-én (szerda) 18:00 órakor

 

 

 ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

 

 

Az ülés helye: Váchartyán Község Polgármesteri Hivatala Váchartyán, Fő u. 55. Tanácsterem

 

Tervezett napirend:

 

1.Járdák karbantartása közbeszerzési eljárás lezárása és a benyújtott számla kifizetésének jóváhagyása

Előterjesztő: polgármester

 

2.Megyeri Kovács Kft. 2013. évi közbeszerzési eljárás során lejárt garanciális időszak elszámolása

Előterjesztő: polgármester

 

3. Térítési díj rendelet módosítása

Előterjesztő: polgármester

 

4.Dmrv Zrt. szerződés módosítása

Előterjesztő: polgármester

 

5.Önkormányzati alkalmazottak szerződéseinek meghosszabbítása (könyvtáros, Művelődési Ház gondnok)

Előterjesztő: polgármester

 

6.Polgármesteri Hivatal két helyiségeinek karbantartása

Előterjesztő: polgármester

 

7. Rendkívüli települési támogatás

Előterjesztő: polgármester

 

8. Egyebek

 

A napirendek fontosságára való tekintettel megjelenésére feltétlenül számítok!

 

Váchartyán, 2015. december 2.

                                                          Tisztelettel:

                                                                           Koblász Sándor

                                                                            polgármester

KÖZSÉGI MIKULÁS ÜNNEPSÉG

MEGHÍVÓ

 

 

SZERETETTEL MEGHÍVUNK

 

2015. DECEMBER 7-ÉN

10 ÓRÁTÓL

 

A MŰVELŐDÉSI HÁZBAN

TARTANDÓ

 

MIKULÁS ÜNNEPSÉGRE

 

VÁRJUK EGYÜTT A MIKULÁST!

 

VÁCHARTYÁN KÖZSÉG

ÖNKORMÁNYZATA

Hangverseny

Meghívó

 

Szeretettel meghívjuk Önt és Kedves Családját


2015. december 05-én /szombaton/ 16.00 órától


A Váchartyáni Művelődési Házban tartandó


Gulyás Kornélia (zongora) és Bendes Bettina (fuvola) hangversenyére

 

Műsor:

 

A. Schönberg: Három zongoradarab (1894)

 

D. Scarlatti: c-moll szonáta K. 11.

 

                         Esz-dúr szonáta K. 475.

 

Telemann: g-moll szólófantázia No. 2. (szólófuvola)

 

Sigfrid Karg-Elert: Sonata Appassionata Op. 140. (szólófuvola)

 

Schubert-Liszt: Soirées de Vienne S. 427. No. 6.

 

F. Schubert: a-moll (Arpeggione) fuvola-zongora szonáta D. 821. I.tétel

 

 

A belépés díjtalan.

Mindenkit szeretettel várunk!

CO mérgezés veszélyei

A fűtés is lehet veszélyes

Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet a készülék nem rendeltetésszerű használata, a szabálytalan kivitelezés, illetve a műszaki felülvizsgálat vagy ellenőrzés elmulasztása. Bár a hűvösebb időben egyre több otthonban kezdenek el fűteni, még nem késő a hivatalos fűtési szezon kezdete előtt szakemberrel ellenőriztetni a tüzelő-fűtőberendezéseket és az égéstermék-elvezető rendszereket.

 

A nem rendeltetésszerű használat következtében jelentős anyagi kárral és esetenként súlyos sérülésekkel járó tűzesetek alakulhatnak ki, de nem ritka a fizikai robbanás sem. Nagyobb eséllyel rakódik le káros anyag az olyan égéstermék-elvezető rendszerben, amelyben hulladékot vagy más, nem megfelelő tüzelőanyagot égetnek, az elzáródott kéményből pedig a káros anyagok visszaáramolhatnak. Ezek a veszélyforrások a megfelelő használattal teljesen kiküszöbölhetőek!


A szabálytalan kivitelezés miatt az égéstermék visszaáramolhat, a tüzelő-fűtőberendezések meghibásodhatnak. A zárt térbe visszajutó gázok, így a szén-monoxid már alacsony koncentrációban is komoly veszélyt jelentenek az ott tartózkodókra. A rosszul bekötött eszköz gyakrabban meghibásodhat, azt gyakrabban kell javítani és rövidebb idő alatt tönkremegy, ráadásul jóval több pénzt kell ráfordítani. Mindez megelőzhető, ha megfelelő minőségű termékeket vásárolunk, a tervezést és a kivitelezést pedig valódi szakember végzi el!


A műszaki felülvizsgálat és ellenőrzés fontos feltétele a fűtési rendszer biztonságos működtetésének, hiszen időben kiderül, ha valamilyen karbantartási vagy javítási munkára van szükség. Ezt a munkát is minden esetben bízzuk szakemberre. A fűtési rendszer valamennyi elemét ellenőriztetni kell az előírás szerinti időszakonként.

(forrás: BM OKF)

 

A szénmonoxidról bővebben:

A szénmonoxid-mérgezés tünetei nem feltűnőek: fejfájás, szédülés, bágyadtság. Amikorra kezdenének feltűnővé válni a tünetek, rendszerint késő. Az ember cselekvésképtelenné válik. Ha van a közelben fűtőberendezés, legyünk gyanakvóak, főleg, ha a tünetek egyszerre több emberen jelentkeznek! Figyelmeztető jel lehet, ha párásságot, nem erős, de furcsa, szokatlan szagot érzünk. ( a szénmonoxid színtelen, szagtalan, csak a füstgáz egyéb összetevőit van esélyünk észlelni). A legnagyobb biztonságot a megfelelően alkalmazott szénmonoxid-érzékelő jelenti. 


A szén-monoxid-mérgezés embert és házi állatot egyaránt fenyeget, ám a kockázat jelentősen csökkenthető a tüzelő, fűtő és főző berendezések rendszeres karbantartásával, a lakás megfelelő szellőzésének biztosításával, illetve azzal, ha olyan helyiségbe ahol nyíltlánggal üzemelő berendezés van, szén-monoxid-érzékelőt telepítünk. 

Az érzékelő csak akkor nyújt megfelelő védelmet, ha a használati utasításnak megfelelő helyen és módon telepítjük. Érzékelő vásárlása előtt tájékozódjunk a megvásárolható készülékekről, csak megbízható cégtől, minősített eszközt vásároljunk.


A 2013. október közepe óta hatályos jogszabály értelmében, azokban a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban, kórházakban és bentlakásos intézményekben (idősek otthona, rehabilitációs intézmények) szórakozóhelyeken, szállodákban és panziókban kötelező szén-monoxid-érzékelőt használni, ahol a közösségi helyiségében, vagy az azzal egy légtérben lévő helyiségben nyitott égésterű tüzelőberendezés van.


Azokat az új építésű épületeket pedig, amelyek nyitott égésterű tüzelőberendezéssel felszereltek, már csak akkor lehet használatba venni, ha ott szén-monoxid-érzékelő működik.


Tavaly december eleje óta jogszabály határozza meg azt is, hogy mely érzékelők használata esetén tekinthetőek a fenti előírások teljesítettnek. Elfogadhatóak tehát az EU bármely tagállamában és Törökországban gyártott vagy forgalomba hozott, illetve az izlandi, liechtensteini, valamint a norvég gyártású érzékelők.


A jogszabályi előírások teljesülését a kéményseprők vizsgálják a kémények időszakos ellenőrzésekor.


A kéményseprő ellenőrzi a szén-monoxid-érzékelő meglétét és működőképességét is. Bármilyen hiányosság vagy szabálytalanság esetén értesíti a tűzvédelmi hatóságot, amely figyelmezteti az ingatlan tulajdonosát és a szabálytalanság megszüntetésére szólítja fel. Amennyiben a tulajdonos nem tesz eleget kötelezettségének, a hatóság ötezertől harmincezer forintig terjedő bírságot szabhat ki.

 

Ha a szén-monoxid-mérgezés tüneteit (fejfájás, émelygés, szédülés) észleli magán vagy a környezetében lévő emberen, azonnal hívja a katasztrófavédelem műveletirányítási központját a 112-es vagy a 105-ös segélyhívó számon!

 

Tájékoztató

TÁJÉKOZTATÓ

 

Tisztelt Lakosság!

 

Az Elmű Nyrt. tájékoztatása szerint a holnapi nap folyamán nem lesz áramszünet.

 

Tisztelettel

 

Váchartyán község Önkormányzata

ÁRAMSZÜNET

ÁRAMSZÜNET

Tisztelt Lakosság!

Az ELMŰ Nyrt. tájékoztatása szerint 2015. november 24-én reggel 8 órától 16 óráig áramszünet lesz a Községben.

Tisztelettel

Váchartyán Község Önkormányzata

Testületi ülés

Váchartyán Község Polgármesterétől

 

M E G H Í V Ó

 

Váchartyán Község Képviselő-testülete

 

2015. november 19-én (csütörtök) 16:30 órakor

 

 ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

 

 

Az ülés helye: Váchartyán Község Polgármesteri Hivatala Váchartyán, Fő u. 55. Tanácsterem

Tervezett napirend:

 

1. A 2015. évi önkormányzati költségvetési rendelet I. számú módosítása

Előterjesztő: polgármester

 

2.Beszámoló Váchartyán Község Önkormányzata 2015. évi költségvetésének három-negyedéves végrehajtásáról

Előterjesztő: polgármester

 

3.Beszámoló a Rádi Közös Önkormányzati Hivatal 2015. évi költségvetésének három-negyedéves végrehajtásáról

Előterjesztő: polgármester

 

4.Bursa Hungarica Ösztöndíj pályázat elbírálása

Előterjesztő: Szociális Bizottság elnöke

 

5.Szociális tűzifa kiosztás

Előterjesztő: Szociális Bizottság elnöke

 

6. Helyi adó rendeletek felülvizsgálata

Előterjesztő: polgármester

 

7.Pest megye önálló, NUTS 2-es régióvá válásának kezdeményezése

Előterjesztő: polgármester

 

8. Veresegyház Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása 2015. éves II. féléves tagdíj fizetés 

Előterjesztő: polgármester

 

9. Egyebek

 

Zárt ülés

Személyi kérdések

A napirendek fontosságára való tekintettel megjelenésére feltétlenül számítok!

Váchartyán, 2014. november 7.

 

Tisztelettel:

                                                           Koblász Sándor

                                                             polgármester

Egészségnap 2015.

 

M E G H Í V Ó

 

Egészségnap Váchartyánban 

 

 

 

Tisztelt Váchartyáni Lakosok!

 

Szeretettel meghívjuk Önöket az egészségünk megőrzésével kapcsolatos, 10. jubileumi programunkra, mely

 

2015. november 21-én, szombaton 10:00 – 16:00 óra között

Apáczai Csere János Általános Iskolában lesz.

 

Sportprogramok az Általános Iskolában:

 

 • asztalitenisz verseny, sportvetélkedők, lábtenisz verseny

 

A versenyekre nevezni a helyszínen lehet!


Kérjük, hogy a tornateremben lévő rendezvényeken váltó sportcipőt használjanak!

 

Tantermek:

10:00 -  16:00 Egészség megőrző programok

 

 • Koleszterin-, vércukor-, testzsír-, vérnyomásmérés
 • Prosztata rákszűrés ujjbegyvérből
 • Csontritkulás szűrés (45 éves kor felett)
 • Orthopédiai szűrés (láb és gerinc)
 • Cukorbetegek idegbántalmainak szűrése
 • Depresszió szorongás szűrése
 • Memóriateszt
 • Szájhigiéniás tanácsadás
 • Dohányzásleszoktatás tanácsadás
 • Gyógymasszázs (okleveles - Jakabné Julika)

 

10.00 órától-14.00-ig  Anyajegyszűrés Dr. Rull Csaba bőrgyógyász szakorvos

 

Zöld italok kóstolása, recept melléklettel

 

A rendezvény teljes ideje alatt:

 • Gyermekeknek – óvodásoknak és 10 éves korig - kreatív foglalkozás
 • Teázás
 • Egészségtotó
 • Flavonoidok élettani hatásai az egészségünkre

 

 

Mindenkit szeretettel várunk!

 

 

Váchartyán Község Önkormányzat Képviselő-testülete és Rajkiné Gyetvai Irén

KÖZMEGHALLGATÁS

 

M E G H Í V Ó

 

 

Váchartyán Község Képviselő-testülete

 

2015. november 10-én (kedd) 18 órakor

 

közmeghallgatást tart,

 

melyre a község minden polgárát

tisztelettel meghívja.

 

 

A közmeghallgatás témái:     

 

1. Beszámoló az Önkormányzat 2015. évi gazdasági helyzetéről, beruházásairól, jövőbeli terveiről


2. Lakossági hozzászólások

A közmeghallgatás helye:

 

Művelődési Ház Váchartyán, Fő u. 45.

 

                                                  Tisztelettel:

                                                                         Koblász Sándor

                                                                            polgármester

BURSA HUNGARICA ÖSZTÖNDÍJ

FELHÍVÁS

 

 

 

Váchartyán Község Önkormányzata csatlakozott a Bursa Ösztöndíjpályázathoz, ezért az alábbiakról tájékoztatjuk a felsőoktatásban tanulókat.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázat keretében meghirdeti a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2015/2016. tanév második és a 2016/2017. tanév első félévére vonatkozóan.

 

A felhívás kódja: BURSA-2016A

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2015. november 9.

 

Az felhívás és mellékletei megtalálhatók az alábbi linken:

 

http://www.emet.gov.hu/felhivasok/bursa_hungarica4/

 

Generálási idő: 0.06 másodperc
9,064,702 egyedi látogató