Navigáció

Közadattár

Közadattár

Közadattár

Parlamenti képviselőnk

Országgyűlési képviselőnk: Harrach Péter

Pest Megye címere

Pest megye címere

Magyarország címere

Magyarország címere

Európai Unió

Európai Unió zászlója

Panasziroda

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Új Magyarország

Új Magyarország Vidékfejlesztési Program

Leader

LEADER program

ÉKPM

Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület

FACEBOOK

Uolsó hírek

Fotó felhő

Kormányablak

Kormányablak

Online Statisztika

Online vendégek: 4
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 49
Aktiválatlan tagok: 59
Legújabb tag: rozsaattila

Látogatók ma: 156
Online látogató: 4
Max. Onlinerekord: 74
Max. napi rekord: 35533
Látogatók tegnap: 1928
Látogatók a hónapban: 40106
Összes látogatók: 2458299

Utolsó 24 órában: 
Google Translate


TeSzedd! szemétszedés

Immár hatodik alkalommal rendezik meg a


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akciót


Az akcióhoz Váchartyán Község is csatlakozott.


Találkozási pont: 2164 Váchartyán, Fő u. 45. Művelődési Ház

Időpont: 2016. április 30. (szombat) 8:00 óra


 A rendezvény célja környezetünk megtisztítása az eldobált, elszórt szeméttől. Az akcióval azt is el kívánjuk érni, hogy minél több ember figyeljen oda a környezetére és minél kevesebbet szemeteljen.


 Várjuk a magánszemélyek és a környezetünkért tenni akarók csatlakozását, hogy közös összefogással szebbé, rendezettebbé tegyük községünket.

 

                                                                                                                                                                                                                Váchartyán Község

 

Védőnői szabadság

Kedves Anyukák, Kismamák!

Április 20-án, szerdán délelőtt a tanácsadás munkaértekezlet miatt elmarad.

Helyette április 19-én, kedden délután lehet tanácsadásra jönni vagy telefonon egyeztetett időpontban!

Április 21-25 között pedig szabadságon leszek, ez idő alatt sürgős esetben Rajkiné Gyetvai Irén védőnő hívható telefonon az alábbi telefonszámon: 20/771 1763.
A szabadság ideje a tanácsadásokat nem érinti.

Köszönöm megértésetek!

Weisz Mirjam
védőnő

TÁJÉKOZTATÓ Váci Járási Hivatal ügyfélfogadás szünetelése

TÁJÉKOZTATÓ

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a Váci Járási Hivatal

 

 • Okmányirodai Osztályán,
 • Foglalkoztatási Osztályán,
 • Építésügyi Osztályán és
 • Népegészségügyi Osztályán

 

2016. április 20-ai (szerda)  ügyfélfogadás áramszünet miatt szünetel.

 

Megértésúket és türelmüket köszönöm!

 

2016. április 7.

                                                                                  dr. Maruszki Gábor

                                                                                  járási hivatalvezető


ISKOLAI PAPÍRGYŰJTÉS

PAPÍRGYŰJTÉS

 

Iskolánk 2016. április 6- 8. között papírgyűjtést tart a következő időpontokban:

 

       április 6.(szerda)         700-745;

                                            1500- 1700;

       április 7.(csütörtök)    700-745 ;

                                            500- 1700;

       április 8.(péntek)        700-745 ;

                                       1500- 1700. 

 

Az összegyűjtött papírt a szokásos módon, összekötözve vagy bezsákolva várjuk az iskola udvarán.

 

 

SIKERES GYŰJTÉST KÍVÁN A DÖK

 

Szabó Zsigmondné köszöntése

Szabó Zsigmondné köszöntése


 

2015 december 11.-én Koblász Sándor Váchartyán polgármestere és az önkormányzat nevében 90. születésnapja alkalmából Vanda Zoltánné (Rimányi Judit) és Simonné Vizler Ágnes emléklappal és egy szép csokorral köszöntötte otthonában Szabó Zsigmondnét – Marika nénit, aki több váchartyáni generációt tanított.

 

Szabó Zsigmondné köszöntése

 

Marika néni köszöntésekor ott volt a két leánya is, akik tortával köszöntötték. Marika néni jó hangulatban mesélt hosszú és nem események nélkül zajlott életéről:

Mezőcsáton születtem, felmenőim, sőt párom ősei is évszázadok óta ott éltek, így nagyon kötődünk ehhez a dél-borsodi településhez. Itt jártam elemi iskolába – akkor ez négy osztályos volt - , majd itt végeztem el a négy polgárit. 1940-ben szüleim Miskolcra a Kereskedelmi Leány-középiskolába írattak be, ahol az 1943-44-es tanévben leérettségiztem.

1944 október 25.-én házasodtunk össze, még nem voltam 19 éves. Zsigmond tiszatarjáni kántortanító volt, de behívták katonai szolgálatra. Közeledett a front Mezőcsáthoz, már lehetett hallani a Tisza túl oldala felől az ágyúdörgést. Zsigmond a 7-es számú helyőrségi kórházhoz volt beosztva. Én is kaptam a kórháznál adminisztratív munkakörben beosztást, így a visszavonuló sereggel együtt előbb szlovákiai Galántára, majd Magyaróvárra mentünk. Keserves időszak volt.

1945 április elsején este 9 órakor értek az orosz csapatok Óvárra. Másnap elindultunk hazafelé, részben gyalog, alkalmi fuvarral, vagy amikor lehetett vonattal. Több mint két hetes bolyongás után 16.-án értünk haza Mezőcsátra.

Még ez évben megszületett az egyik, majd két évre rá a másik kislányom is, mindketten pedagógusok lettek, most már nyugdíjasok, Pesten élnek, rendszeresen kijönnek hozzám – mint most is – mindennel ellátnak, gondomat viselik.

1951-ben Tiszakeszin kezdtem el tanítani – akkor még képesítés nélkül, levelező tagozaton elkezdve a tanítóképzőt. Az ottani járási párttitkár kulák származásom miatt kirúgatott az állásomból. Nem volt reményünk arra, hogy a szüleink közelében – Borsodban – állást kaphassak, így kerültünk Váchartyánba 1952-ben. 33 évet tanítottam itt, 1985-ös nyugdíjazásomig.

A tanítás mellett ideérkezésünk után hamarosan elkezdtük szervezni a falu kulturális életét. A Gosztonyi kastélyban került kialakításra a Művelődési otthon előadóteremmel, neves vendégeket hívtunk meg, programokat szerveztünk. Időközben Zsigmond lett hivatalosan is a vezetője. A könyvtárunk újranyitása és felújítása is ekkor történt meg, eleinte a lakásunkban működött, ha valaki könyvet akart kölcsönözni, vagy cserélni, hozzánk csengetett be, olykor késő este, no meg hétvégén is. A hartyáni eredmények láttán Zsigmondot kinevezték 1960-ban a váci járás népművelődési felügyelőjének. Felépült az új iskola (1960-ban lett kész), és a kultúrház is (1967 tavaszán adták át).

 

 

 

Szinte csak az építőanyagra kaptunk pénzt, a falubeliek a szabad idejüket áldozták – akkor azt mondtuk, hogy társadalmi munkában épült - s mindezt szervezni, s összefogni kellett. Az ő ötlete alapján kezdődtek, s az ő szervezésével indult útjára a 60-as években a Vácrátóti Botanikus kertben a zenei napok, melyből tradíció lett. Együtt csináltunk mindent, ő a kultúrotthont vezette (társadalmi munkában, minden ellenszolgáltatás nélkül), én a könyvtárat, de szükség esetén besegítettünk egymásnak. 15 évig volt a járásnál, mígnem a váci városi és járási művelődési osztályt összevonták, s az ő munkaköre megszűnt, s nyugdíjazásáig még pár évet tanított a hartyáni iskolában.

Az említetteken kívül is sokat dolgoztunk a községünk fejlődéséért. 1957-től körzeti alsó tagozatos munkaközösség vezető voltam, tanfolyamokra, továbbképzésekre jártam, s bemutató órákat szerveztem és tartottam. Kisdobos rajvezetőként azt tartottam fontosnak, hogy a gyerekek nevelését ne csak az órarendi keretek között végezzem, hanem kötetlenebb formában is, közel kerülve hozzájuk. Az ideológiai nevelést nem lehetett teljesen kihagyni, de igyekeztem, hogy ne az legyen a foglalkozások súlyponti része. A gyerekek szívesen, örömmel jártak ezekre a foglalkozásokra, s játékosan sokat tanultak, s nem az utcán csellengtek.

Munkás éveim során sok elismerést és kitüntetést kaptam. Ezek egy részét mindenki megkapta előbb vagy utóbb, amikor rá került a sor. Ezeket nem vettük komolyan, de szükség volt rá, mert enélkül anyagi elismerésben sem részesülhetett az ember. Kaptam azonban olyan kitüntetést is, melyet párton kívüli csak kivételesen kaphatott meg. Ezek az oklevelek is az abban a korban szokásos stílusban íródtak, de tudtuk, hogy ennek súlya van. Így kaptam meg 1979-ben a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsa Kiváló Munkáért elismerő oklevelét, illetve a Megyei VB Községfejlesztési Érdemérem arany fokozatát.

Férjem nem sokáig élvezhette a nyugdíjas életet, 1980-ban agyvérzésben hirtelen elhunyt. Ez a tragédia lelkileg és egészségileg is nagyon megviselt. Máig sem tudom elfelejteni, most is minden nap érzem a hiányát. Férjem halála után idős édesanyám hozzám költözött, mert már nehezen járt, nem tudta magát ellátni, én ápoltam idős korában. Ő 1990-ben távozott el tőlünk.

 

Immáron több, mint 25 éve egyedül élek, de nem magányosan. Régi tanítványaim is gyakran felkeresnek, s érzem azt, hogy a falu mai vezetői is megbecsülnek, nem felejtenek el. 2000-ben az országzászló avatásakor engem kértek fel zászlóanyának, én köthettem fel a hartyáni polgárok képviseletében a szalagot a zászlóra. 5 év múlva, 2005-ben a község lakói és vezetői Váchartyán Díszpolgára címet adományozták nekem. 2008-ban az a megtiszteltetés ért, hogy amikor az egykori iskolám felvette Apáczai Csere János nevét, engem is meghívtak díszvendégként, mint legidősebb pedagógust.

A lányaim családot alapítottak, mindkettőjüknél két-két gyermek született, sőt már az unokák is mind megházasodtak, így a négy unokám mellett már 7 dédunokám is van. A két legnagyobb már egyetemi polgár, a legkisebb nemrég múlt egy éves. A család holnapután fog köszönteni, amikor majd 19-en fogjuk körülülni az ünnepi asztalt.

 

Vanda Zoltánné (Rimányi Judit) Szabó Zsigmondné (Nagy Mária) és Simonné Vizler Ágnes az ünnepi tortával

 

A beszélgetés során előkerültek régi fényképek, meg sok-sok kép a családról, unokákról, dédunokákról.


Jó egészséget és sok örömet kívánunk Marika néninek a szerettei körében.

 

Váchartyán, 2015 december 11.

Védőnői tanácsadás

Kedves Anyukák, Kismamák!

Április 5-én, kedden az orvossal együtt tartott tanácsadás és az önálló védőnői tanácsadás is elmarad (védőnői) továbbképzés miatt.

Várandós- és gyermektanácsadásra szerdán (ápr. 6.) délelőtt a szokásos rend szerint lehet jönni. Az orvossal együtt tartott tanácsadás azon a héten nem kerül pótlásra.

Üdvözlettel:
Weisz Mirjam
védőnő

Kiállítás 2016. április 8.

 

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját


 „A népi műveltség a közelmúlt és a jelen kultúrájában a váci járás településein”


című, a váci Tragor Ignác Múzeum által rendezett időszaki vándorkiállítás megnyitójára,

 

2016. április 8-án, pénteken 17 órára Váchartyán Közösségi házába

 (Váchartyán, Fő u. 45.)


A kiállítást megnyitja: Csukovits Anita néprajzkutató, TIM


A kiállítás megtekinthető: 2016. április 26-ig

ÁLTALÁNOS ISKOLAI BEIRATKOZÁS

ÉRTESÍTÉS

 

 

 

Értesítjük a kedves Szülőket, hogy a 2016/2017-es tanévre az 1. osztályos, valamint a Kisnémediről, Püspökszilágyról bejáró 5. osztályos tanulókbeíratása az alábbi időpontokban történik:

 

 • 2016. április 14-én (csütörtök) 8-19 óra között
 • 2016. április 15-én (péntek) 8-19 óra között

 

Helye: a Váchartyáni Apáczai Csere János Általános Iskolaiskolatitkári irodája

 

A beiratkozáshoz szükséges:

 

 • a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya, születési anyakönyvi kivonat)
 • TAJ kártya
 • az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás

 

Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás lehet

 • óvodai szakvélemény,
 • nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakértői vélemény,
 • sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye.
 • a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező nem magyar állampolgár esetén:

-         regisztrációs igazolás (határozatlan ideig érvényes), vagy

-         tartózkodási kártya (maximum 5 éves érvényességi idővel), vagy

-         állandó tartózkodási kártya

 • nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására (2014. március 15-től hatályos a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013, évi V. törvény XVIII., fejezet – A szülői felügyelet gyakorlása – előírásai az irányadók)
 • diákigazolvány igénylése 2016. január 1-től ingyenes

 

A diákigazolványhoz a fényképet és aláírást azokmányirodábanvégzik el. 

 (Ezt beiratkozás előtt kell megcsináltatni!) 

 

Oda vinni kellszületési anyakönyvi kivonatot és lakcímkártyát. 

 

Arról szóló igazolást beiratkozáskor le kell adni!


 •       A hit- és erkölcstan oktatásra vonatkozó nyilatkozat

 

  Váchartyán, 2016. március 11.

 

                                                                                                Bodnár Irén s. k.

                                                                                              intézményvezető

Ügyfélfogadás

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a Váchartyáni Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadása - tekintettel a március 5-i munkanapra - az alábbiak szerint alakul:

 

2016. március 5. (szombat) nincs ügyfélfogadás

 

2016. március 7-től (hétfő) 2016. március 11-ig (péntek)
a megszokott időpontokban zajlik az ügyfélfogadás

 

 

2016. március 14. (hétfő) pihenőnap
2016. március 15. (kedd) ünnepnap

Felhívás

FELHÍVÁS

 

 

Váchartyán község területén található buszmegállókon, plakátot, szóróanyagot, reklám célú hirdetéseket elhelyezni tilos!

 

Ennek megszegése birságot von maga után!

 

                                                                       Váchartyán Község Önkormányzata

Váchartyáni Óvodás Gyermekekért Alapítvány felhívása

Óvoda

„ Jövőnk a gyermek!”

Váchartyáni lakosokként arra kérjük Önöket, hogy éljenek a lehetőséggel és támogassák Óvodánk Alapítványát adójuk 1%-ával, hiszen mint tudjuk bármekkora összeg is nagyon nagy segítség gyermekeinknek. Az ily módon befolyt összegekből sikerült már több alkalommal is mosolyt csalni a gyerekek szívében, hiszen sok fejlesztő játékot, udvari játékot és más hasznos dolgot tudtunk vásárolni óvodánknak.
Fontosnak tartjuk, hogy mindannyian megértsük annak a jelentőségét, hogy a kezünkben van egy eszköz, amivel élnünk lehet és kell is, mivel ezzel jobbá, szebbé, értékesebbé tehetjük a saját életterünket- jelen esetben gyermekeink életterét, az óvodát, ahol napjaik nagy részét töltik.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik a korábbi években felajánlották adójuk 1%-át a Váchartyáni Óvodás Gyermekekért Alapítványnak.

A továbbiakban is örömmel vesszük, és szívesen fogadjuk felajánlásaikat az alábbi számlaszámra: 66000066-10013962 valamint adószámra: 18682685-1-13


Köszönjük: az óvodás gyermekek és a Váchartyáni óvoda dolgozói

2016. március 1. Képviselő-testületi ülés

Váchartyán Község Polgármesterétől

 

M E G H Í V Ó

 

Váchartyán Község Képviselő-testülete

 

 

2016. március 1-én (kedd) 17 órakor

 

 

testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

 

 

Az ülés helye: Váchartyán Község Polgármesteri Hivatala Váchartyán, Fő u. 55. Tanácsterem

Tervezett napirend:

1. DMRV Zrt. bérleti szerződés

Előterjesztő: polgármester

2. 2016. évi költségvetés elfogadás (Önkormányzat, Óvoda)

Előterjesztő: polgármester és a Községgazdálkodási Bizottság elnöke

 

3. 2016. évi Közös Önkormányzati Hivatal költségvetésének elfogadása

Előterjesztő: polgármester és a Községgazdálkodási Bizottság elnöke

 

4. Szociális rendelet - módosítás

Előterjesztő: polgármester

 

5. SZMSZ módosítás

Előterjesztő: polgármester

 

6.Bűnmegelőzési koncepció

Előterjesztő: polgármester

 

7. Pályázati lehetőségek

Előterjesztő: polgármester

 

7. 2016. évi beruházásokra kért árajánlatok

- Rendezési terv felülvizsgálat

- Buszmegállóváró tervezési költségei

- Járdák utak felújítása

Előterjesztő: polgármester

 

9. A Veresegyházi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulásából Vácduka község kilépésének jóváhagyása

Előterjesztő: polgármester

 

 

10. Könyvelési feladatok ellátása

Előterjesztő: polgármester

 

11. ITT

Előterjesztő: polgármester

 

12. Egyebek

 

A napirendek fontosságára való tekintettel megjelenésére feltétlenül számítok!

 

Váchartyán, 2016. február 23.

 

 

Tisztelettel:

 

 

                                                                Koblász Sándor

                                                     polgármester

Baba-Mama Klub indul Váchartyánban

Baba Mama Klub indul Váchartyánban!

 

Szeretettel várunk minden váchartyáni anyukát és kismamát 0-3 éves korú csemetéjével!

 

Első alkalom: Március 3. csütörtök 10:00

 

Helyszín: Közösségi ház (Művelődési ház mellett)

 

Aktuális információkért lájkold a www.facebook.com/babamamavachartyan oldalt!

 

További alkalmak gyakorisága az érdeklődés függvényében alakul. Ha nem szeretnél lemaradni a Baba-Mama Klubbal kapcsolatos információkról, akkor keresd facebookon a Baba Mama Klub Váchartyán nevű oldalt a feljebb említett linken!


KÖZSÉGI NŐNAP 2016. március 6.

MEGHÍVÓ

 

VÁCHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

SZERETETTEL ÉS TISZTELETTEL MEGHÍVJA

 

Váchartyán község hölgy lakóit

 

A NEMZETKÖZI NŐNAP ALKALMÁBÓL

 

2016. március 6-án /vasárnap/ 15 órakor

 

a MŰVELŐDÉSI HÁZBAN


megrendezendő ünnepségre

 

A hölgyeket köszönti: Koblász Sándor polgármester

 

Műsor:           dr. MERÉSZ LAJOS Vers

                       CSONTOS TIBOR operett

                KACZOR FERI Nőnapi műsora

 

A rendezvényre a belépés díjtalan

Polgárőrség Fogadó óra

 

REGIONÁLIS SZENT GYÖRGY POLGÁRŐR EGYESÜLET

2164, VÁCHARTYÁN, FŐ U. 55.

 

 

 

 

Tisztelt Váchartyáni Lakosok!


Szeretném felhívni a figyelmüket, hogy 2016.02.24-én (szerdai napon) 11.00-12.00 óra között Egyesületünk fogadóórát tart.


Szeretettel várjuk az érdeklődő lakosokat, tegyék fel kérdéseiket, mondják el javaslataikat.


Helyszín: 2164, Váchartyán, Fő u. 55. az Önkormányzat épülete.


Tisztelettel:


                                                 Nagy Béla

               a Váchartyáni Regionális Szt. György Polgárőr Egyesület Elnöke és

                                   Turányik János az Egyesület Titkára

ISKOLA FARSANG

FARSANGI BÁL

 

 

                     2016. FEBRUÁR 12-ÉN

 

                 14 00  - 18 00(alsósoknak 17 óráig)

 

                  A MŰVELŐDÉSI HÁZBAN

 

           13 30  -                kapunyitás

 

           14 00 -            jelmezes felvonulás

 

           15 00 -            jelmezverseny eredményhirdetése,

                                 majd játékos vetélkedők

 

           16 00-             tombolahúzás

 

           16 30 – 18 00  buli

 

Büfé: mindenféle finomsággal folyamatosan.

 

Belépők:  - jelmezeseknek:         ingyenes

      - tanulóinknak:            200 ,-

      - hozzátartozóknak:     400 ,-

Tombola: - az iskolában vásárolva:      100,-

-        helyszínen:                        200,-

Zsákbamacska:          100,-                                            

 

Szeretettel vár mindenkit az SZMK és a DÖK!

    (Minden segítséget, támogatást és a megjelenést is köszönjük.)

Álláspályázat - pénzügyi ügyintéző - 2016.01.25.

Álláspályázatok

Generálási idő: 0.03 másodperc
9,064,902 egyedi látogató